Kvar till nyår.

Välkommen till STRUTSNYTT.

Varför betala skatt och avgifter i ett land som saknar välfärd?

Kontakta STRUTSNYTT - strutsjagarn (at) live.se


Blogg listad på Bloggtoppen.se

onsdag 11 november 2009

En vecka i politiken.


På knappt en vecka har följande uppdagats.

  • En departementssekreterare häktad för att ha sålt narkotika.

    FP:s kommunalråd
    Åke Blomqvist med ansvar för barn- och utbildningsfrågor i Huddinge har dömts efter att ha försökt köpa sex av en minderårig flicka.
  • Efterträdaren till sexdömde folkpartisten Åke Blomqvist, moderaten Conny Boltenstål, avgår omgående då det framkommit att han har en skatteskuld på närmare 300 000 kr och flertalet betalningsanmärkningar som sträcker sig flera år tillbaka.


Är det här toppen på ett isberg? Blir du, jag eller någon annan förvånad? Knappast!

Politiker lever inte som de lär. Inget nytt fenomen att förtroendevalda hamnar i klammer med rättvisan. Se bara på prostitutionshärvan under 70 talet (med den omtalade bordellmamman) där i stort sett hela den politiska eliten var namngivna. Blev en politik skandal. Namn som Palme, Fälldin och Geijer bland många var utpekade.

Ännu en gång är det bevisat att politiker inte följer stiftade lagar, som är illa. Visserligen är politiker som alla andra, helt vanliga människor med rätt att göra fel, men det måste finnas gränser. Brotten som departementssekreteraren, Åke Blomqvist och Conny Boltenstål är misstänkta eller dömda för är dock inga småkriminella brott och helt oacceptabla i en rättsstat.

År efter år visar det sig att förtroendevalda och inte skiljer på rätt eller fel och borde granskas hårdare av statsmakten innan förtroendeuppdrag kommer på fråga. Tyvärr eskalerar problemen bland makthavare samhället.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar