Kvar till nyår.

Välkommen till STRUTSNYTT.

Varför betala skatt och avgifter i ett land som saknar välfärd?

Kontakta STRUTSNYTT - strutsjagarn (at) live.se


Blogg listad på Bloggtoppen.se

onsdag 31 mars 2010

Krisen avvecklade 40 000 jobb i Stockholm

.
STOCKHOLM. Runt 40 000 jobb tog krisen med sig i graven. Arbeten som aldrig kommer tillbaka. KI spår att arbetslösheten i år toppar på drygt nio procent och inte 11-12% enligt den tidigare prognosen. Läget är fortfarande allvarligt och den djupa lågkonjunkturen fortsätter att gnaga på finanserna. KI tror att arbetslösheten är nere på ca 6.5% 2014 men säger också att krisen har satt djupa spår. Många människor tragiskt nog kommer aldrig tillbaka till arbetsmarknaden igen.

(Kuriren)

Men krisen har satt djupa spår. KI gör bedömningen att runt 40.000 jobb har försvunnit permanent. Många människor kommer helt enkelt aldrig tillbaka till arbetsmarknaden.
Men jämfört med 1990-talskrisen blir utslagningen den här gången mindre, enligt Hallsten.
Det viktiga för Sverige och Europa blir nu att via olika arbetsmarknadsreformer hitta vägar för att undvika att den höga arbetslösheten består när ekonomin vänder upp.
- Det är viktigt att se till att den konjunkturella arbetslösheten inte blir strukturell, säger ECB-chefen Jean-Claude Trichet på en gemensam pressträff med finansminister Anders Borg i samband med ett Sverigebesök.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar