Kvar till nyår.

Välkommen till STRUTSNYTT.

Varför betala skatt och avgifter i ett land som saknar välfärd?

Kontakta STRUTSNYTT - strutsjagarn (at) live.se


Blogg listad på Bloggtoppen.se

tisdag 30 mars 2010

Littorin: När krisen är över,,,behövs alla.


Arbetsmarknadsministern har talat. Rekordmånga står utan jobb, inte bara ungdomar som regeringen jämt hänvisar till. Littorin betecknar blygsamt att krisen visserligen är allvarlig men menar på att en ljusning väntar runt hörnet. Sen svävar han in på historiska finansiella kriser - den vi nu upplever är den sjunde i ordningen sen 1880. Han avslutar med - vi kommer att överleva den här också. Återigen ett uttalande av en person som saknar verklighetsförankring och sunt förnuft. Regeringen klubbade igenom sina besluta 2006 men hade ingen reservplan för krisen. Istället fortsatte man att behandlad ett stort antal människor illa med förnedrade åtgärder och rena slavkontrakt. Många har tagit illa vid och mår såpass dåligt idag, att de aldrig mer lär återvända till arbetsmarknaden. Det är dagen sanning, den som för Littorin är fullkomligt okänd.

- E24 -

Arbetslösheten bland landets unga är rekordhög och det är huggsexa om de lediga jobben. I januari 2010 var arbetslösheten bland unga upp till 25 år 29,1 procent – en ökning på ett år med 5 procentenheter. Inte minst i år, när det stundar val, är frågan om hur ungdomsarbetslösheten – en av de högsta i Europa – i landet ska tacklas en extra het potatis.

SvD Näringsliv har i artikelserien Unga och jobben belyst just ungdomsarbetslösheten och en av de punkter som har diskuterats flitigast är att ungdomar lätt fastnar i systemet, däribland genom jobbgarantin som innebär att den arbetssökande måste vara utan jobb i tre månader innan han eller hon kan sättas in i åtgärdsprogram hos Arbetsförmedlingen.

Arbetsmarknadsminister Sven Otto Littorin säger sig vara medveten om att det finns negativa åsikter om just jobbgarantin.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar