Kvar till nyår.

Välkommen till STRUTSNYTT.

Varför betala skatt och avgifter i ett land som saknar välfärd?

Kontakta STRUTSNYTT - strutsjagarn (at) live.se


Blogg listad på Bloggtoppen.se

onsdag 31 mars 2010

Personalen för sparken, ledningen får bonusmiljoner.


Företaget "Nolatos Alpha" som tillverkar platskomponenter till mobiltelefoner lägger ner och flyttar till Indien och Kina. För koncernchefen har dock krisen inneburit ett stort lönelyft. År 2009 kvitterade han ut närmare sju miljoner i lön och bunus.

Är det här ett av många företag som flyttar? Sverige dör ut. Först flyttar de medelstora företagen ut, sen de stora och sist all arbetskraft. Tyvärr ser utvecklingen inte bättre ut.

(kristianstadsbladet)

Resultatet sjönk
Koncernens omsättning backade till 2,602 miljarder kronor från 2,824 under 2008. Resultatet för 2009 sjönk till 123 miljoner kronor i jämförelse med 178 året innan.

– Den djupa lågkonjunkturen, som präglade världsekonomin 2009, påverkade självklart även Nolato, skriver koncernchefen Hans Porat i sin kommentar till årsredovisningen.

Men när resultatet och omsättningen föll fanns det andra siffror som steg. Koncernen betalade mer i lön och bonus till ledningen, som finns i Torekov i Båstads kommun, för 2009 än för 2008.

Totalt fick de elva personerna i styrelsen och koncernledningen under 2009 dela på 19,286 miljoner kronor i grundlön, styrelsearvode, rörlig ersättning, övriga förmåner, pensionspremie och övrig ersättning. Året innan betalade koncernen 17,489 miljoner kronor till styrelsen och koncernledningen.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar