Kvar till nyår.

Välkommen till STRUTSNYTT.

Varför betala skatt och avgifter i ett land som saknar välfärd?

Kontakta STRUTSNYTT - strutsjagarn (at) live.se


Blogg listad på Bloggtoppen.se

torsdag 18 mars 2010

Sverige på ruinens brant.


I slutet av 90-talet gjordes ändringar i pensionssystemet och 258 miljarder fördes över till staten för att finansiera sjuk- och förtidspensionerna. Dock hade det räckt med 200 miljarder för att tackla de skenande kostnaderna vilket berörda personer vid perioden var fullständigt införstådda med. Det intressanta är att ingenting är återbetalat trots att man gav löften om det. Vid årsskiftet sänktes pensionerna för de flesta pensionärerna som direkt kan härledas till svinnet i fonderna. Pensionsfondernas underskott uppgår idag till nästa 325 miljarder och det är inge liten summa. Det lär ta flera årtionden innan fonderna ligger på plus igen. Även om sysselsättningen skulle vara 100%.

De riktigt stora förlorarna är de som är födda efter 1953, speciellt 60-talisterna. Enligt uppgörelsen skulle pensionen vara närmare 60% av slutlönen när systemet utformades men enligt dagens kalkyl blir det endast 40-45%. Vem som helst kan förstå att ingen kommer kunna överleva på på sin pension i framtiden.

Från sjuk till arbetssökande.
Det är knappast någon tillfällighet att över hälften av dem som är sjuka och slussades över till arbetsförmedlingen, blev förlorare. - Ingen skulle drabbas hette det i december när Littorin och Husmark-Pehrsson ljög de svenska folket rakt upp i ansiktet. Det är upprörande att samtliga inom regeringen har som standard att ljuga och förvränga uppgifter.

Sverige befinner sig på ruinens brant och har blivit ett lågbudgetland utan förmåga att självmant återhämta sig.

Reinfeldt och alla de andra i riksdagen måste absolut börja göra rätt för sig och ta ansvar för det förfall som drabbat oss alla. Sveriges medborgare är numera en utmärglad befolkning som i framtiden lär svälta ihjäl ifall inget omgående görs. Statsministern måste upphöra med att ljuga och inse att han bär ett tungt ok av skuld på sina axlar. Han bör omgående lägga karriären på hyllan och viga sitt liv åt att få landet på rätt köl igen, från alla problem som regeringen innan och alliansen har orsakat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar