Kvar till nyår.

Välkommen till STRUTSNYTT.

Varför betala skatt och avgifter i ett land som saknar välfärd?

Kontakta STRUTSNYTT - strutsjagarn (at) live.se


Blogg listad på Bloggtoppen.se

torsdag 8 april 2010

Anders Borg - Den eviga optimisten.


Nu har det vänt, vi kommer gå starkast ur krisen av Europeiska länder, kommunerna blomstrar ,,,,,,,,,bla bla bla. Men vad är det som stämmer egentligen?

Nu är det klartgjort att höginkomsttagare är det största vinnarna på regeringens politik. Men ändå hävdar Borg att så inte är fallet. Han använder sig av moderaternas klassiska uttryck - "på sikt är det inte så".

I fyra års tid har regeringen suttit vid makten men av det som lovades har endast skattesänkningar infriats, där de med högst inkomst är de stora vinnarna. Så , "På sikt" hur länge är det?

Anders Borg har också beslutat sig för att dra in på konjunkturstödet till kommunerna. En utgift på 12 miljarder. Orsaken säger han beror på att kommunerna har gått så bra. Men det är fullständig fel. Några fåtal har klarat sig hyfsat men de flesta kommunerna går sen länge på knäna.

Vad finansministern svamlar om är det ingen som vet.

Tror dessvärre vi måste börja inse att loppet mer eller mindre är kört. Regeringen ljuger om vart annat. Svarar inte på obekväma frågor, håller sig undan i största allmänhet. När nu också Borg kör den linjen är det en stark indikation på att Sverige närmar sig en total kollaps.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar