Kvar till nyår.

Välkommen till STRUTSNYTT.

Varför betala skatt och avgifter i ett land som saknar välfärd?

Kontakta STRUTSNYTT - strutsjagarn (at) live.se


Blogg listad på Bloggtoppen.se

tisdag 27 april 2010

Littorin vill sätta press på lösdrivande ungdom.


Sveriges egen lilla avvecklingsminister Littorin hade under natten en dröm. En dröm där han såg 100 000 ungdomar som drev omkring på gatorna och levde på socialbidrag. Han ringde på morgonen upp statsministern och berättade om det han hade upplevt. Senare på eftermiddagen kallade statsministern samman rikets skarpaste hjärnor varav Littorin, Husmark-Pehrsson var självklara kandidater. Efter mötet fick Littorin en klapp på axeln av statsministern som uppenbarligen var imponerad över arbetsmarknadsministerns insikter, men sa inget. Vad kom nationens, ja, kanske världens smartaste människor fram till då?

– Man får nog anstränga sig lite för att få försörjningsstöd, sade Littorin vid en träff med riksdagsjournalisterna på tisdagen.

Han pekade på att omkring 100 000 unga i åldrarna 16—24 år varken pluggar eller arbetar. Littorin varnade för att hälften av dem riskerar att hamna i långvarigt utanförskap om inget görs. Ett problem är dock att det är svårt att få information om hur gruppen ser ut.

– Det är en salig blandning. Några är sjuka, några sitter hemma och spelar TV-spel förmodligen, och några reser. Det är svårt att få grepp om dem, säger Littorin.

Han anser att åtgärder för den gruppen är en av de viktigaste utmaningarna de närmaste åren. Littorin ser tre typer av åtgärder som kan bli aktuella. En är att förbättra informationen mellan kommunen och Arbetsförmedlingen, så att jobbinsatser kan riktas mot de berördas ungdomarna. Enligt ministern så sätter sekretessregler stopp för att kommunen lämnar över individakter till Arbetsförmedlingen. Han vill därför prova ett system för informationsöverlämning som finns i Danmark.

- DN -

Källa: DN

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar