Kvar till nyår.

Välkommen till STRUTSNYTT.

Varför betala skatt och avgifter i ett land som saknar välfärd?

Kontakta STRUTSNYTT - strutsjagarn (at) live.se


Blogg listad på Bloggtoppen.se

tisdag 27 april 2010

Toblerone-affären dör aldrig ut.

.
Folk glömmer Mona Sahlin men aldrig Toblerone. Dessutom är chokladen god. Mona går till attack när Odell använder uttrycket "Tobleronepolitik". - Varför det kan man undra. Det han säger är ju sant. - Man tar det på kortet och skickar fakturan till svenska folket. Socialdemokraternas nuvarande partiledare gjorde precis så här. Förlaget den rödgrönmögliga sörjan persenterar innebär högre skatter som finansierar de 12 miljarder som kommuner och landsting blir tilldelade 2012 om de vinner valet. Alltså, man lovar mer pengar men skickar fakturan till svenska folket. Det här är tobleronepolitik när den är som bäst. Mona borde istället vara stolt över att vara den som har skapat ett uttryck som motståndarna använder och hela svenska folket känner till.


- GP -

"Det är ren Tobleronepolitik"
Kommunminister Mats Odell (KD) sågar oppositionens förslag om mer pengar till kommuner och landsting. Nu kräver Thomas Östros en ursäkt av Odell.

– Det är ren Tobleronepolitik. Man tar det på kortet och skickar fakturan till svenska folket.
Så kommenterar kommunminister Mats Odell (KD) de rödgrönas förslag till 12 miljarder kronor mer till kommuner och landsting 2011 och 2012.

Enligt Odell saknas helt förslag om var miljarderna ska tas.
– De förslår nya miljardsatsningar varje dag. Det kommer att öka statsskulden och skatterna för företag och människor vilket i sin tur försämrar skatteunderlaget för kommunerna och på sikt ger det sämre möjligheter för bibehållen välfärd.

Enligt Odell går kommunerna med stora överskott i år och kommer även nästa år att ligga på plus.


Ursprungsartikel
Källa: GP



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar