Kvar till nyår.

Välkommen till STRUTSNYTT.

Varför betala skatt och avgifter i ett land som saknar välfärd?

Kontakta STRUTSNYTT - strutsjagarn (at) live.se


Blogg listad på Bloggtoppen.se

måndag 26 april 2010

Vikariebrist efter uppsägningar.


Nedmonteringen av Sverige går i en allt snabbare takt. Allt man hör talas om är hur kommunerna måste skära ner i vård, skola och omsorg för att man inte har råd och måste spara. Regeringen vill ha ordning och reda i de offentliga finanserna, och lägger inte en krona på att motverka det som nu sker i Sverige. Läget är mycket allvarligt och kanske det redan också är försent. När regeringen försämrade sjukförsäkringen och punkterade välfärden, ja, då gick det i ett rasande tempo. Nu mer än nånsin när Sverige verkligen behöver en statsminister som är handlingskraftig och gör sitt yttersta för att rädda nationen, då finns ingen där. - Allvarligt! Det känns faktiskt som Statsministern och resten av regeringen har givit upp.


Ytterligare nedskärningar i Luleå kommun. Det finns ingen hejd på eländet.

För att spara sex miljoner kronor per år har skolledningen nyligen beslutat att avskaffa vikariepoolen inom för- och grundskolan. 103 lärare, förskollärare och fritidspedagoger har sagts upp. Men de som sägs upp arbetar inte med automatik i vikariepoolen utan kan ha fasta placeringar på för- eller grundskolor i kommunen. Vilka som sägs upp avgörs av antal anställningsår och var de befinner sig på LAS-listan.

Tappar två
- Jag tappar två ur min personal. Det är förskräckligt, säger Elisabeth Åhman, rektor för Brisen och Vintergatans förskola på Björkskatan.

Uppsägningarna tar mycket energi, skapar oro i arbetslaget och det går ut över barnen.

- Dessutom kommer vi att behöva alla de här förskollärarna igen inom en snar framtid.

Ulla Öström är rektor för två förskolor i Rutvik och hon förlorar fyra förskollärare och en barnskötare. De som försvinner är mellan 35 och 45 år och kommer att ersättas av personal med längre anställningstid.

Kuriren.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar