Kvar till nyår.

Välkommen till STRUTSNYTT.

Varför betala skatt och avgifter i ett land som saknar välfärd?

Kontakta STRUTSNYTT - strutsjagarn (at) live.se


Blogg listad på Bloggtoppen.se

söndag 25 april 2010

Wetterstrand Agenda 25/4-2010


Miljöpartiets språkrör Wetterstrand blev utfrågad om partiets politik och om oppositionens samarbete och inriktning. Ganska omgående kände man vibbar av inre konflikter i samarbetet med Socialdemokraterna och V. På Frågan om folkomröstningen av "förbifart Stockholm" som blev resultatet när inte partierna kunde
enas sinsemellan, svarade hon, att överenskommelsen var just att de skulle låta folket bestämma. Låter inte så där väldigt förtroendeingivande. Samarbetet i oppositionen känns inte stabilt. Spricker inte koalitionen innan valet så sker det med all säkerhet efteråt. Det är svårt att tänka sig att Ohly, Sahlin, Wetterstrand och gnällmulen Eriksson kan enas om någonting överhuvudtaget.

Miljöpartiets förslag

Höjd bensinskatt med två kronor. Höjningen slår hårt mot de som är beroende av bilen. Enligt Wetterstrand ska de som drabbas hårdast kompenseras, men hon gav inget svar på hur. Två kronor mer per liter på den redan redan så dyra bensinen och dieseln slår hårt för de flesta medborgarna. Vilket hon inte har en aning om, verkar det som. Höjningen försvarar hon med att oljan kommer att vara rekorddyr om fem år. så priset lär stiga ändå. Höjer man såpass mycket som två kronor kan man lika gärna lägga på åtta kronor till.

Förslag om dyrare flygresor. Wetterstrand fick frågan om hon inte tyckte det var bra med den pågående flygkrisen tack vare utbrottet på Island. Bakom det luriga leende lyste det igenom att hon tyckte det egentligen var superbra. Miljöpartiet gillar nämligen inte bränsleslukande vidunder alls. En sak är i alla fall säkert. Den som vill flyga i miljöpartiets Sverige måste vara förmögen som hon själv. Vad väljer hon själv då hon besöker Finland (Båt/flyg)? Båda alternativen är dåliga för miljön men det struntar hon i. Dessutom gör hon säkert avdrag på samtliga resor som de hederliga skattebetalarna får stå för.

Friår. Man undrar var Maria har hållit hus de senaste 20 åren. Vem ska byta med vem?. Under de kommande 20 åren är arbetsmarknadens förutsättningar dåliga. Det kommer inte att finnas några jobb att byta mot ledighet. Det lutar snarare åt att arbetslösa växlar sina liv med varandra. Men det kan man knappast kalla för friår.

Miljöpartiet driver en politik som vill straffa den vanligt enkla medborgaren med högre skatter och göra det kriminellt att använda energi. Men mot företag är de lena som kaninskinn. Då är man tyst och håller igen med hoten. Såna här människor vill göra livet surt för andra men lever inte själva som de lär. Det är definitivt inte hållbart i längden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar