Kvar till nyår.

Välkommen till STRUTSNYTT.

Varför betala skatt och avgifter i ett land som saknar välfärd?

Kontakta STRUTSNYTT - strutsjagarn (at) live.se


Blogg listad på Bloggtoppen.se

söndag 23 maj 2010

En moderat som inte slingrar sig - ovanligt.

Mikael Rosén
(En moderat som inte beter sig som en)


FALUN
Kommunen gjorde ett sammantaget underskott på 50, 5 miljoner, 2009. Kommunrevisorerna granskning visar att den interna kontrollen inte motsvarar ställda krav. Revisorerna har påpekat detta i tre år utan att någonting har hänt.

Mikael Rosén (M) var den som ställdes till svars. Konstig nog försökte han inte slingra sig. Vilket är konstigt då moderaterna brukar vara bäst i klassen på att inte ta åt sig av kritik eller att ljuga. Han har brutit mot partiets hederskodex och anser att kritiken befogad istället för att blåneka eller fara med lögner. Det är stort!! Ok, några kängor fick datorsystemet men han lovade att kommunstyrelsen ska bättra sig.

Så här svarade han på den fräna kritiken.

- Jag är benägen att hålla med i det mesta av den kritik som kommunrevisorerna framfört. Vi har försökt få fram bättre underlag och rapporter, men det har inte gått att skapa för att göra den interna kontrollen bättre.

- Det har nämligen visat sig att Falu kommun saknar rätt sorts datasystem för att få fram de uppgifter vi vill ha, för att kunna ha en bättre internkontroll. Åtgärder är nu vidtagna för att detta ska rättas till, säger Mikael Rosén.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar