Kvar till nyår.

Välkommen till STRUTSNYTT.

Varför betala skatt och avgifter i ett land som saknar välfärd?

Kontakta STRUTSNYTT - strutsjagarn (at) live.se


Blogg listad på Bloggtoppen.se

söndag 30 maj 2010

Socialbidragen tär på kommunerna.


FALUN: Sveriges kommuner går på knäna vilket inte är någon nyhet. Många kommuner drar idag ett tyngre lass än vad de mäktar med. jobben ser heller inte ut att komma vilket skapar rekordlånga köer till socialkontoren. I Falu kommun söker uppåt 100 personer i månaden socialbidrag, och värre kommer det säkert att bli. Budgeten har slagit i taket och nu måste bidraget sänkas med mer än 1000 kronor i månaden. Riskgenomsnittet för socialbidraget ligger på 3 200 kr/mån när hyran är betald. Falun har hittills varit väldigt givmilda med 4 400 kr/mån, så det finns att ta av.

- Dalarnas Tidningar -

Socialnämnden i Falun har beslutat sänka det ekonomiska biståndet med mer än tusen kronor i månaden. Men oppositionen tycker att det är fel.

Kommentarer (34)

- Vi har haft en högre bruttonorm i Falun jämfört med övriga landet, men då allt fler ansöker om bidrag finns det inte pengar så det räcker, förklarar socialnämndens ordförande Lilian Eriksson (M).

Hon säger att det i snitt dyker upp 96 nya personer i månaden som ansöker om stöd, men att det då naturligtvis inte är alla som hamnar i ett långvarigt bidragsberoende.

- Vi hade en stor diskussion om det här redan förra året, och ju fler som delar på den budget vi har desto mindre pengar blir det. Nu betalar vi ut flera hundra tusen mer i månaden jämfört med förra året.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar