Kvar till nyår.

Välkommen till STRUTSNYTT.

Varför betala skatt och avgifter i ett land som saknar välfärd?

Kontakta STRUTSNYTT - strutsjagarn (at) live.se


Blogg listad på Bloggtoppen.se

tisdag 18 maj 2010

Vaxholms kommun kör över en 90-åring.


Veikko Virtanen är en finsk krigsveteran 90 år gammal. Han är blind och kan ingen svenska men har en sista önskan - Att flytta till ett helfinskt äldreboende. Men Vaxholms kommun vägrar. Sedan i höstas är han dessutom änkling sen hans fru och livskamrat gick bort.

Idag bor han på äldreboende Cyrillius i Vaxholm men kan inte göra sig förstådd pga. språket. Ingen i personalen kan finska och han kan inte svenska. Han gråter under intervjun. Maten är bra men jag är ensam, säger han. Sonen Pentti har sen förra sommaren försökt att få sin far flyttad till ett helfinskt äldreboende men Vaxholms kommun har avslagit begäran.

Vi har inte gjort något fel, det finns ingen anledning till att han ska flyttas säger ordförande i socialnämnden Annika Hörnsten Blommé (M).




1 kommentar:

  1. Att neka Veikkos ansökan är ett brott i sig. Om behov finns ska vård ordnas på det språk som behövs. Vem kan ha större behov än en blind man som tappat den svenska han lärde sig som vuxen? Som är änkling sedan i höstas och ensam utom sonen som inte kan vara där jämt.
    Prestige och pengar, det är vad jag tror detta handlar om. Det skulle kosta mera att han fick bo med folk som han kan tala med och förstå. Men är det fel? Skulle damerna i Vaxholm vila sitta inlåsta med folk de inte förstår eller kan göra sig förstådda med. Utan att se dessutom. Jag skulle vara vettskrämd i hans läge!

    SvaraRadera