Kvar till nyår.

Välkommen till STRUTSNYTT.

Varför betala skatt och avgifter i ett land som saknar välfärd?

Kontakta STRUTSNYTT - strutsjagarn (at) live.se


Blogg listad på Bloggtoppen.se

torsdag 15 juli 2010

12600 utförsäkrade - Resultat: 370 i sysselsättning

Av de 12 600 som utförsäkrades vid årsskiftet har 1800 numera något slags arbete. De flesta i kombition med någon form av bidragsstöd - lönebidrag.

Endast 370 fick ett riktigt del- eller heltidsjobb. Arbetsförmedlingen och försäkringskassan anser att siffrorna är bra. Enligt en undersökning arbetsförmedlingen gjort är åtgärdsprogrammet uppskattat. Statistiken visar också att många önskar återvända till sjukskrivning, något man har rätt till tre månader efter att sjukpenningen har upphört. Hälften av de långtidssjukskrivna ansökte på nytt. Nära hälften av dessa beviljades ny sjukpenning.

KORTFATTAT: 12600 utförsäkrades vid årsskiftet. 370 eller cirka 3 procent av dessa hade tur och gick vidare till del- eller heltidstjänst. Det katastrof-siffror måste väl ändå anses vara ett fullkomligt misslyckande. Regeringens syfte var att jaga pengar snarare än att se till individens bästa. Dessutom var åtgärden långt ifrån gratis. Många har fått lida i onödan av förnedringen de blivit utsatta för. Regeringen är mer eller mindre kända för att satsa på fel saker. Skandalministern SvinOtto Latrin slängde t ex. bort tre miljarder på jobbcoacher som blev en floppa för alla inblandade. Regeringen driver en politik som gör livet olidligt för vanliga människor, och deras icke genomtänkta skräpprojekt kostar alldeles för mycket i relation till avkastning


SVT – 12600 utförsäkrade, endast 370 med riktiga jobb



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar