Kvar till nyår.

Välkommen till STRUTSNYTT.

Varför betala skatt och avgifter i ett land som saknar välfärd?

Kontakta STRUTSNYTT - strutsjagarn (at) live.se


Blogg listad på Bloggtoppen.se

fredag 23 juli 2010

Carl Bildt går emot EU och FN.

VÄRLDEN. Utrikesminister Carl Bildt beter sig allt mer underligt. Vad har hänt med karln kan man undra. Först var det Lundin Oil och ett eventuellt folkrättsbrott och nu går han emot både EU och FNs sanktioner mot Irans kärnvapenprogram. Många bedömare anser att Iran nu är det största hotet mot freden i Mellan Östern. Redan 2012 kan landet ha färdiga kärnvapen. FN och EU är väl medvetna om faran och vill öka pressen på Iran men Carl Bildt motsätter sig det och menar istället att faran är överdriven. Nyligen röstade FNs säkerhetsråd igenom nya sanktioner mot Iran men Carl Bildt fördömer det på sin blogg vilket är mycket märkligt. Många frågar sig idag varför han förnekar att Iran har ett kärnvapenprogram. Till och med Wall Street Journal har publicerat en artikel angående Carl Bildts protektionistiska inställning till Irans regim.

Han sviker det Iranska folket som kämpar för demokrati och mänskligt rättigheter. Hans support för valfusket som återinsatte Mahmoud Ahmadinejad vid makten är anmärkningsvärt även det, han kallade det ”genuint”. Är det så att Carl Bildt Bildt numera medvetet bidrar till att försämra förutsättningarna för en bibehållen världsfred?

Likt många andra trötta makthavare med ett avtagande intresset för politiken tycks Bildts enda behov vara att tjäna ännu mer pengar. Han har blivit ett hungrigt pengamonster som gärna trampar på andra för att erövra en sedelbunt till. Det bekommer honom inte ett dugg att han har skämt ut Sverige i världen.

Mats Tunehag om Carl Bildt och publiceringen i wall street journal


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar