Kvar till nyår.

Välkommen till STRUTSNYTT.

Varför betala skatt och avgifter i ett land som saknar välfärd?

Kontakta STRUTSNYTT - strutsjagarn (at) live.se


Blogg listad på Bloggtoppen.se

onsdag 7 juli 2010

Littorin slutar.



Arbetsmarknadsministern avgår pga. privata skäl. Det är familjeproblem, framför allt vårdnadstvisten med hans ex-fru som ligger bakom beslutet. Han orkar inte längre, enligt egen utsago. Konstigt nog orkade han med att skriva en bok som gavs ut tidigare i år. Det känns osannolikt att det bara är tvisten det handlar om, många bakomliggande orsaker torde också ge glöd år avgången. Dessutom har han gjort ett uruselt jobb under hela mandatperioden och varit ofokuserad på uppdraget, utan att det för den delen bara skulle beror på vårdnadstvisten. Han är säkert en kompetent person men rollen som arbetsmarknadsminister kräver någonting helt annat.

Han säger att han inte är någon stålman. Det kan man hålla med om. Stålmannen är stark, omtänksam och snäll, något Littorin inte kan beskyllas för. Han har behandlat arbetslösa och sjuka synnerligen hänsynslöst och tvingat in en stor andel människor i utanförskap och fattigdom. Den här mannen har mycket på sitt samvete precis som resten av regeringen.

Han spottade på de sjuka och arbetslösa och avgår nu med ett fett avgångsvederlag mitt i sommaren. Moderaterna är ett vidrigt skämt som har förstört hela landet. Deras enda syfte tycks ha varit att behandla människor väldigt illa och själva leva i lyx och flanör. Littorin klarar inte av mer säger han. Men det är faktiskt så att det är landet som inte längre orkar med en moderatledd regering.

Littorin säckade ihop pga. en vårdnadstvist. Tänk på alla sjuka som tvingats söka jobb trots livshotanden sjukdomar. En jobbig vårdnadstvist är i jämförelse inte i närheten av hur dessa människor kände sig när ingen lyssnade på dem. Alla är vi mänskliga, även Littorin, blev vi informerade om idag. Visst, det är tragiskt det som Littorin har råkat ut för, framförallt hans barn. Men det är avsevärt mera synd om dem han har plockat bort värdigheten för. Kanske lär han sig något av detta. livet är skört och man ska ej sparka på de svagaste. Nästa gång kanske man själv drabbas. - Enkel mattematik som alltid fungerar.

Saxat ur flashback.

Hoppas han är medveten om att det är 9 veckors karens på a-kassan om man säger upp sig själv. Tiden börjar ju också gälla först när han anmäler sig på arbetsförmedlingen. Att han råkar befinna sig på Gotland är ingen ursäkt. Stannar han kvar på Gotland idag är det antagligen semester och då står han inte heller inte till arbetsmarknadens föfogande.

Kan också bli struligt att få arbetsgivarintyg ordnade nu i semestertider. Ärendetiden i hans a-kassa är säkert ett antal veckor också.
Det blir att gå till soc. innan han får ut sin femhundring om dagen i a-kassa.

Enligt tidningarna är han deprimerad.
Det är ju dock inget problem längre, efter ett års sjukskrivning kommer AF:s snabbrehabilitering med söka-jobb-kurser göra honom frisk igen.

Det är hemskt att journalister ringer hem till hans ungar och ställer en massa obehagliga frågor, så ska det absolut inte gå till, det är definitivt ett grovt övertramp. Men som han mår idag är det många som gör och värre än så tack vare alla vidriga regler han är pappa till. Ej att förglömma är det också flera som tagit sitt liv pga. regeringens extremt hårda kallhamrade linje. Detta kommer aldrig att glömmas bort. Moderaterna ska inte leda ett land som Sverige, deras politik är bättre ämnad i en diktatur.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar