Kvar till nyår.

Välkommen till STRUTSNYTT.

Varför betala skatt och avgifter i ett land som saknar välfärd?

Kontakta STRUTSNYTT - strutsjagarn (at) live.se


Blogg listad på Bloggtoppen.se

lördag 24 juli 2010

Regeringen mörkar fattigdomen.

Fredrik Reinfeldt gör allt för att mörka fattigdomen som existera i Sverige. Den rödgröna sörjan har alltså rätt i att andelen som lever i fattigdom har ökat markant. Statsministern har därför under hela hösten jobbat kraftfullt med att EU ska ändra den befintliga definitionen för fattigdom, som togs fram 1984. Enligt den tidigare definitionen är en person fattig när h*n inte lever efter en anständig standardmodell enligt de traditioner och värderingar som gäller i ett land. Som fattig stängs man ute från normala sociala relationer i direkt anslutning till andra människor. EUs definition av fattigdom är när inkomsten ligger på 60 procent av medianinkomsten. Om inkomsten i ett land ökar men stora befolkningsgrupper släpar efter, då ökar fattigdomen. Tillsammans med andra regeringar har man tagit strid mot EUs fattigdomsbegrepp och tyvärr så lyckades man få igenom en ändring. Beslutet som Europeiska rådets tog fram i juni har lett till två allvarliga konsekvenser.. För det första går politiskt godtycket före vetenskaplig forskning och det för det andra finns det inte inom EU längre något fattigdomsmål som inkluderar ojämlikhet.

Själv har statsministern en lön per månad på cirka 140 000 kr och samtliga utlägg betalda. Fredrik Reinfeldt liknar mer och mer Rumäniens kommunistiske statschef Nicolae Ceauşescu som mer eller mindre roffade åt sig alla landet rikedomar och levde i lyx medan folket tvingades leva i fattigdom. Vad statsministern vill uppnå lyser absolut igenom, det går inte att ta miste på. Med kontroversiella metoder rensas successivt de svagaste från samhället bort. Man gör det genom att strypa ersättningsnivå till en minimigräns som ingen har en chans att klara sig på. Den som har orken tvingas att ta ett skitjobb med en extremt låg ersättning utan rättigheter för att fastna där.

Arbetslinjen är ett fullkomligt värdelöst experiment som orsakat mer skada än nytta. Alliansen med Reinfeldt och Borg i täten har genom hela mandatperioden höjt arbetslinjen till skyarna uteslutande med lögner och felaktig data. Det är ovanligt med projekt som överlever i flera år enbart på grund av falska förhoppningar och förvrängda siffror. Om Inte annat visar det att moderaterna är extremt duktiga på att ljuga. Arbetslinjens huvudmål, vilket många känner till, handlar om lönedumpning och att frångå kollektivavtalet utan att för den delen politiskt ta ansvar för betydande ändringar som påverkar den svenska modellen negativt. Man så att säger smyger in försämrade villkor i avtalen och arbetsrätten som tillslut blir en fallgrop. De vill säga – Man skapar ett behov bakvägen som marknaden är tvungen att anpassa sig efter.

Arbetslinjen betyder låglönemarknad där människor enligt moderaternas specifikation är mindre värda både som människa och som arbetskraft. Alliansen satsade högt, ljög sig igenom hela mandatperioden och omvandlade landet till en kris-nation starkt influerade av diktaturer utan mänskliga rättigheter.

DN – Regeringen mörkar den snabbt växande fattigdomen i landet.


4 kommentarer:

  1. Anständiga politiker?

    04 mars 2010, kl 10:56 Skrivet av Höga Kusten Poeten
    Detta skrivs apropå den debatt i media om utanförskapet som finns och som dessutom ökat i omfång.

    De borgerliga gick till segern i valet med ett löfte om att minska utansförskapet, vi ser alla idag hur detta löfte infriades. Socialkontoren i varje kommun har fått ett ökat antal sökanden till socialbidrag, eller försörjningsstöd som det så vackert har omskrivits till. det är ju ungefär som att alla städerskor, städare bliv omdöpta till lokalvårdare. Men statusen på yrket har int ökat i den omfattningen som man hade kunnat önska, men löneutvecklingen för lokalvårdare har kanske i någon mån förbättrats. Kanske, skriver jag.

    Men vi ser alla att Alliansens löften inte infriats. Det kan vi vara överens om. Ytterligare misär har skapats. Tack för det Alliansen.

    Sverige omfattas inte längre av anständiga politiker som faktiskt skulle medge att de gör fel. För i deras värld gör de aldrig fel. Sedan har det ingen betydelse vad det är för färg på den politiska skjortan. Dessa politiker får gå i medieskolor där de får lära sig att hantera media, d.v.s. lära sig ljuga uppenbart med politisk retorik. Vår socialförsäkringsminister är ett lysande exempel på detta. med sitt sätt att svara på kritik så har hon visat att det är fullt gångbart att ljuga medborgarna rakt upp i ansiktet, bara lögnen är välformulerad.

    Att öka Utanförskapet är en medveten linje från Alliansen. Det har aldrig varit tal om att Alliansen skulle vara tagna på sängen av rådande kris. Denna linjen hade de fullt klar från början, innan finanskrisen var ett faktum. Försämringarna ingick i deras politiska agenda. Utstuderat omänsklig och finslipad in i minsta detalj under alla år i opposition. Att Alliansen på grund av de starka protesterna mot den förda politiken såg sig nödda och tvungna att göra vissa eftergifter är enbart en chimär, när det börjar gå bättre för Sverige så kommer de tveklöst att återgå till den utstakade politiken.
    Då hamnar tillslut de sjuka och arbetslösa som inte har någon chans på arbetsmarknaden i de reservat som Alliansen håller på att förbereda tillsammans med Arbetsförmedlingen och Försäkringskassan. Man gömmer denna aktion bakom fraser som Fas 3 och Inskrivningsperioder på Arbetsförmedlingen.
    Den slutliga lösningen


    Om jag vill ha en nasse-politik med Klass I Utsortering, via smygmetoder så röstar jag med fördel på Moderaterna. "Das Neue Arbeitpartei!"

    SvaraRadera
  2. Bara en tanke, en lönpå 140 000 kr i månaden....jag har 136 000 som årsinkomst o ska försörja en tonåring på dt, dessutom enligt nya regeringens tänk, bekosta rehabilitering själv eftersom man tagit bort det mesta effektiva ur det allmännas tillgänglighet. Det är vackert att bo o leva i sverige idag, att bli sjuk, få skador eller bli arbtslös........Jag bruka fördetmesta sträcka på mig o tänka, vad bra att jag klarar detta trots, o rycka upp mig men ibland slår ilskan till o jaa, var lojalitet o människans likhet tagit vägen kan frågas.
    Vi lever alltmer i en slags seudo väfärd, endast given vissa grupper som då har ett överskott. Vet ni, att se människor lägga ner otaliga summor på naglar......när du själv inte kan köpa den mat som du behöver o är nyttig....jaadet ä bara en sak.

    Vi behöver ett nytt tänk o en politik som i praktiken arbetar för allas bästa. det är möjligt.

    SvaraRadera