Kvar till nyår.

Välkommen till STRUTSNYTT.

Varför betala skatt och avgifter i ett land som saknar välfärd?

Kontakta STRUTSNYTT - strutsjagarn (at) live.se


Blogg listad på Bloggtoppen.se

tisdag 27 juli 2010

Sverige – Från I-nation till U-nation.

Transportstyrelsen har graverande problem liksom många andra instanser i landet numera. Timlånga telefonköer, en ickefungerande hemsida, beslut som lyser med sin frånvaro, över ett halvårs väntetid på körkortstillstånd är några av de försämringarna som kunderna upplever.

Körkortshandläggningen övertogs av transportstyrelsen den 1 januari i år och kritiken har sen dess varit massiv. Transportstyrelsen betar i normala fall av omkring 50 000 ärenden per år men i och med att de tog över körkortsfrågorna från TSV blev det 100 000 fler.

På en relativt kort tid har Sverige genomgått allvarliga försämringar vilket kan noteras inom välfärdens samtliga segment. Sjukvården inte minst vittnar om en nedgraderingen som inneburit att patienters vårdbehov inte längre kan garanteras på flera sjukhus. Massarbetslösheten är definitivt ett allvarligt problem men dock ett problem som ej ska sammankopplas med de försämringar landet i.ö. genomlider. Alliansens politik är just nu det i särklass största problemet. Bakåtsträvarpartiet Moderaterna baserar sitt politiska budskap på tyckande snarare än vetenskapliga underlag. Siffertrixarna Borg och Reinfeldt har löpande varit tvungna att presenterat bristfälliga prognoser och felaktiga resultat. Men verkligheten har hunnit i fatt dem. Sverige är ett land i förfall, den verkligheten kan varken dessa två herrar eller regeringen sopa under mattan.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar