Kvar till nyår.

Välkommen till STRUTSNYTT.

Varför betala skatt och avgifter i ett land som saknar välfärd?

Kontakta STRUTSNYTT - strutsjagarn (at) live.se


Blogg listad på Bloggtoppen.se

onsdag 21 juli 2010

V-kandidater överrepresenterade hos kronofogden.

VALET 2010. AV totalt 5 137 som inom V kandiderar till riksdagen jagas 251 eller ca fem procent av kronofogden eller har betalningsanmärkningar.

Värst av bovarna inom V är den kriminelle penninghälaren Andreas Norling. 2007 dömdes han för penninghäleri. Han tillsammans med sina kamrater annonserade om en påhittad riggad strippshow på nätet mot betalning. Flera män gick i fällan och blev lurade på sammanlagt 100 000-tals kronor. Norling i sin tur satte in pengarna på sitt eget privatkonto i tron om att pengarna kom från spelvinster på nätet. - Vem tror på det? - Av vilken anledning skullen hans kompisar få för sig att låta honom förvalta deras spelvinster på hans bankkonto? Han fick villkorlig dom, 60 dagsböter och skadeståndskrav. Skadeståndet struntade han att betala och nu är skulden uppe i totalt 49 722 kronor och ligger hos kronofogden. - Jag gör allt jag kan för att betala tillbaka och ställa allt till rätta, säger han.

Den mest offentliga boven med betalningsanmärkningar inom vänstern är riksdagsledamoten Marianne Berg. Sammanlagt handlade det om betalningsanmärkningar på uppåt 50 000 kronor. Allt från kreditkortsskulder, obetalda sms lån, CSN-lån som gick över tiden. Idag tycks hon ha betat av sina skulder men prickarna i registret skiner fortfarande starka.

Aftonbladet - V-kanditater överrepresenterade hos kronofogden.


1 kommentar:

  1. Man kan ju göra som Centerpartisten Fredrik Federley i stället. Sätta sitt företag i konkurs och överlåta notan på 65 000 kronor till skattebetalarna. I stället för att försöka betala tillbaka det man är skyldig alltså.
    För övrigt verkar fogden ha fler kunder hos alliansen än hos oppositionen.

    SvaraRadera