Kvar till nyår.

Välkommen till STRUTSNYTT.

Varför betala skatt och avgifter i ett land som saknar välfärd?

Kontakta STRUTSNYTT - strutsjagarn (at) live.se


Blogg listad på Bloggtoppen.se

tisdag 24 augusti 2010

Toppolitiker i härva.

SÖRMLAND. Med uppgörelser bakom lyckta dörrar tog Sörmlands toppolitiker inom landstinget ut högre arvoden än vad det är berättigade till. Det har pågått länge i det tysta utan beslut från fullmäktige.

Finanslandstingsrådet Jörgen Danielsson (S) och oppositionsrådet Lotta Finstorp (M) har tillsammans sugit ut minst 270 000 kronor för mycket i arvoden. Danielsson behöll en ersättning som låg 8000 för högt i två års tid efter att sossarna hamnade i opposition. Lotta Finstorp övertog vid perioden Jörgens tidigare ersättning och posten som oppositionsråd utan att fullmäktige hade någon aning om det.

Enligt kommunallagen är det fullmäktige som fattar beslut i ärende angående arvoden till politiker. Men något sådant beslut finns ej i aktuellt fall. Med andra ord har de gjort sig skyldiga till bedrägeri och bör således omgående se sig om efter något annat jobb. Sossar och moderater är lika stora kålsupare och tar alla tillfällen i akt att tjuva ur statskassan när tillfälle finns.


UPPDATERING - 27 augusti 2010. Jörgen Danielsson (S) fick nog och avgår direkt. Sanningen hinner alltid i kapp men det är inget som politiker förstår. Självklart var hans uppsåt aldrig lura skattebetalarna - har man hör den förut. Skulden lägger han på sitt dålig minne, HaHa. Jörgen Danielsson avgår.


DN - Toppolitiker i härva.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar