Kvar till nyår.

Välkommen till STRUTSNYTT.

Varför betala skatt och avgifter i ett land som saknar välfärd?

Kontakta STRUTSNYTT - strutsjagarn (at) live.se


Blogg listad på Bloggtoppen.se

onsdag 27 oktober 2010

Sverige – En korrumperad nation

Moderaternas partisekreterare Sofia Arkelsten kan ha gjort sig skyldig till mutbrott. Vilket i så fall inte är ett avvikande beteende inom partiet. Moderata politiker är i stort sett tvunget att ha ett kriminellt förflutet för att passa in i kulturen som råder inom klubben Reinfeldt. Sofia beter sig på samma vis likt andra moderater som blivit påkomna, - hon håller sig undan och vägrar svara på frågor. Reinfeldt med sitt skumraskparti har allt svårare att dölja sanningen om hur omfattande kriminalitet är bland partikollegorna. Läs här om det det kriminella partiet Moderaterna.

Sofia Arkelsten sägs vara en miljöförespråkare men kunde enkelt mutas av oljebolaget SHELL som är allt annat utom ett bolag som värnar om miljön. I det fördolda har SHELL under lång tid deltagit i enorma gas- och oljeutsläpp i AFRIKA vid Nigerdeltat, ungefär i samma omfattning som BP:s utsläpp i Mexikanska golfen. SHELL är en av de värsta miljöbovarna i modern tid. När bolaget började att utvinna olja i Afrika för si så där 50 år sedan, har de uppskattningsvis sedan dess haft 5000 läckor vilket inneburit att cirka två miljarder liter olja har pumpats rakt ur i de känsliga våtmarkerna. Statsminister väljer verkligen sina medarbetare med utan omtanke. Oavsett om Arkelsten är oskyldig är skadan redan skedd. Hur ska Reinfeldt kunna driva miljöfrågor efter att Arkelsten höjt SHELL till skyarna?


Korruptionen inom Hem och skola är den senaste smutsen som kommit upp till ytan. Varje vecka har ledningen supit, gjort dyra restaurangbesök, bott på exklusiva hotell som föreningen har fått betala. Missa inte kvällens uppdrag granskning, klockan 20:00 som gjort ett reportage om den hemska ledningsgruppen. Hem och skolas VD Jakob S Jonsson har mycket att förklara.

Sverige börjar ses som ett land där korruptionen ökar snabbt. I norden är Sverige det mest korrupta landet, i världen ligger ligger nationen på 10 plats från att tidigare placerat sig på en toppnotering med minst korruption.

Mutskandalen i Göteborg som hittills omfattar sju brottsutredningar ger en något så när klar bild hur utbredd och vanlig korruptionen i Sverige är. Kommunalrådet Helena Nyhus (S) avgår vid stundande årsskifte. Hennes kommentar när hon trodde kameran var avstängd - ” Vi är öppna mot alla medier utom er. Ni har ett sätt att jobba som gör folk vettskrämda” blev helt enkelt för mycket och kritiken och kravet på hennes avgång lät inte vänta på sig.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar