Kvar till nyår.

Välkommen till STRUTSNYTT.

Varför betala skatt och avgifter i ett land som saknar välfärd?

Kontakta STRUTSNYTT - strutsjagarn (at) live.se


Blogg listad på Bloggtoppen.se

lördag 6 november 2010

Smedjebacken - En korrumperad kommun?.

Kommunalråd LEIF NILSSON (S)

KORRUPTION. Det verkar som att en skandal håller på att rullas upp i Smedjebacken. Kommunens tre bolag direktupphandlar med varandra, tjänstemän utan rätt kompetens rekryteras, folk avskedas ,bråk och toppstyrning, hot är också en nämnare som anges. Den värsta av dem alla tycks vara Kommunalrådet i Smedjebacken, Leif Nilsson (S), numera även ordförande för region Dalarna.

Strutsnytt publicerar kommentarerna från två artiklar(länkas nedan) ur Dalarnas tidningar. Orsaken till det är att etablerade nyhetsportaler brukar ha för vana att moderera och avlägsna kommentarer som presenterar sanningen.

Dalademokraten - Bärkehus styrelse hotades få sparken
DT – Bärkehus har sinkat processen
DT – Kommunalrådet: Alla gillar inte förändringar
SverigesRadio – Leif Nilsson tar över rodret


Dalarnas tidningar – kommentarer.

Till Pj
Absolut, jag har funderat länge kring det här. En tjänsteman har tagit ifrån ett barn möjligheten till habilitering för att spara 300 000 kr, men sedan väljer kommunen att bygga ett hus åt får för samma summa. Olika budget visst, men hur prioriterar man när man anser att summan gör mer nytta för får än för ett funktionshindrat barn, och detta barn är inte det enda i kommunen. Sen har vi frågan om en tjänsteman som fått sparken i en annan kommun för att sedan få jobb och stor löneökning i vår kommun i en sektor denne inte ens har utbildning för. Omorganisationen för skolorna som kommer att kosta stora summor och vars problematik går att lösa på betydligt enklare sätt. En stugby i sammarbete med den mycket ifrågasatte Pigge och ett uppvärmt bad som knappast gynnar vår föhoppning om att bli betraktad som en miljövänlig kommun. Och nu detta, med med avhopp pga dålig personkemi bla. Kan det vara så att de som valt att avgå tillslut tröttnat på hur kommunen styrs?


?, 2010-11-04 10:44
Till ?
Då tar vi och gör det då. Smedjebackens kommun har en vecka på sig, tom söndag att förklara sig i detta ärende.


Pj, 2010-11-04 10:08
Ryggdunk
PJ, jag tvivlar på att något kommer att göras, journalister håller politiker och tjänstemän lika mycket om ryggen dom här i Dalarna. Nej, vi får kontakta Uppdrag granskning eller Josefsson, de vet vad journalism handlar om.

?, 2010-11-03 21:00
Till Harri
Håller med ? se till att sanningen i denna fråga kommer fram.

Pj, 2010-11-03 20:52
jomenvisstja
Det gick ganska fort att komma på dessa fabiala ursäkter till avhopp. Kunde ni verkligen inte komma på något bättre att säga?!? Inga frågor har besvarats: "Birgitta Bolin menar att om det varit frågan om en demokratisk process hade såväl Rolf Bergkvist som styrelsen suttit kvar tiden ut.

- Men att det blev så här beror på en yttre påverkan, och det kan i alla fall jag inte ställa upp på."

Det finns två nyckelord här: demokrati och yttre påverkan. Bägge kommenteras "alla gillar inte förändringar" Nej vet du vad INGEN gillar att bli överkörd, nedtryckt eller ignorerad. Har ingentig att göra med förändringar eller personkemi. Rätt ska vara rätt. Och de personer som håller hårt i rätten, de har du precis sparkat ut med ursäkter som personkemi och min personliga favorit "alla gillar inte förändringar"

Pj, 2010-11-03 20:49
Undersökande journalistik?
En lite fråga till Harri, varför inte gräva lite i vad som händer i kommunhuset, är inte det erat jobb? Vad är det som har hänt, vilka meningsskiljaktigheter har uppstått, hur kommer det sig att en tjänsteman som fått sparken från en annan kommun kan komma till våran och få absurt hög lön för ett arbete denna inte har en utbildning i? Varför låter ni politiker och tjänstemän fortgå med detta "ryggdunk" som ligger till grund för beslut som tas som påverkar andra människors liv istället för kunskap och faktiska genomarbetade underlag? Det finns mycket som inte är som det ska i kommunhuset, borde inte det undersökas, är inte det erat jobb att ifrågasätta den information ni får från politiker innan ni sätter den på pränt?


?, 2010-11-03 11:29
Förändringar
Alla förändringar är inte av godo, något L. Nilsson tycks ha missat, i Smedjebackens kommun sker inte omorganisationer eller förändringar baserade på kunskapen att det kommer att förbättra, nej förändringar sker för att Nilsson vill att de ska ske.

bättre vetande, 2010-11-03 11:07
Gnäll...
Nilsson har helt rätt!
Gör man förändringar i bolaget och ena parten inte gillar beslutet så är det väl bara att gå för f*n..
Så är det över allt, även på ett litet vanligt företag.


Rysha, 2010-11-03 10:39
Inte förvånad
Svårt att bli förvånad när någon försvinner för att "personkemin inte stämmer med kommunledningen", inte tycka annorlunda än herr "kommunledning".
?
Jag har nu gjort vad jag anser att jag kan för att få fram denna fråga. Det enda som återstår nu är att kommentera här... Jag kan inte acceptera Kommunalledningens beteende i denna fråga. Bärkehus förre vd och styrelsen förtjänar en ursäkt. Jag tänker kämpa tills de får det.

Pj, 2010-11-05 22:17
Till Pj
Nilsson har uttalat sig och dementerats fler gånger än jag kan räkna et gångna året. Han har tydligt visat att han inte går att lita på, vilket gjorde att jag inte röstade på honom. Nu har han dock vunnit igen, och till skillnad från de som bara sitter hemma och gnäller och skriver något inlägg eller två här så arbetar jag stenhårt för att få till en förändring i den här kommunen. Jag försöker få både privatpersoner, politiker, tjänstemän och journalister att gå till botten med både det ena och det andra i den här kommunen. Det är inte lätt då mentaliteten tycks vara att ha åsikter kring allt men att inte behöva stå för något.

?, 2010-11-05 18:40
Tror på smebacks andan
Jag vågar bara inte tro på att alla i denna kommun tycker att det här är ok. Kan det inte bara vara så att vi alla blev förda bakom ljuset när det gäller vissa saker. Jag trodde gott om Leif, men denna sida har varit dold. Jag hoppas verkligen att alla som inte godtar detta beteende gör något åt det. Ska man bara titta på och skriva här om det eller vill man att det ska bli en ändring. Jag vet att ingenting händer så vida vi inte säger att det inte är ok. Jag själv har röstat på Leif och det socialdemokratiska partiet, det är något jag står för men jag tänker inte acceptera att människor far illa och blir hotade. Det borde ingen göra. Vi som röstade, röstade på socialdemokraterna, gjorde det i tron att det var i dess anda som kommunen styrdes. Inte som ett kommunistiskt parti där hot vanligen förekommer. Jag är återigen, grymt besviken.

Pj, 2010-11-05 15:34
Nyttiga idioter å andra ja-sägare
Herr Nilsson omger sig med "nyttiga idioter" och lägger sig i det mesta (kör över tjänstemän)i tid och otid. Detta har skapat en mentalitet där man måste få "nådiga nicken" från herr Nilsson för att ta ett beslut vare sig det gäller bygga fritidsbyar eller pumpa fotbollar till gymnastiken. Jag fick bl.a ett mail beträffande tjänstgöring på "Bergakul" där den kommunala tjänstemanen tagit upp herr Nilsson som c.c. Ska man skratta eller gråta? Jag tror att kommunen blivit allt för stor för att styras av en man som dessutom tagit på sig att styra region dalarna, Börjar likna "Dilberts princip".


A Tammer, 2010-11-05 14:47
Smedjebacksbor.
Du får inte glömma Pj att det var invånarna i Smedjebacken som röstade fram Nilsson, så att de ska reagera är lite mycket begärt. Nilsson har de sista året styrt kommunen som en femåring bygger en stad av LEGO, det börjar bara bli tydligare för invånarna nu efter valet. Tråkigt då det nu är försent.

?, 2010-11-05 12:47
Till Leif
Jag är helt ställd och kan inte släppa detta. Det här är inte det socialdemokratiska partiet ska stå för. Ett sådant beteende ska inte uppmuntras eller tillåtas. Smedjebacken Reagera.

Pj, 2010-11-05 12:33
Till Leif
Jag är så ställd över det här som har kommit fram, kan inte bara släppa det. Hoppas Smedjebackens invånare reagerar på detta. Ett sådant beteende är skam för det skocialdemokratiska partiet. Vi kan inte uppmuntra och låta sådant fortgå. Smedjebacken Reagera!!!


Pj, 2010-11-05 12:29
Till Leif
Viss, du följde reglerna. Men det är inte ok att hota människor. Om styrelsen ville att allt skulle gå rätt till förstår jag inte ditt behov utav hot. Jag skulle bli jätte glad om min perssonal värnade om lagen och inte försökte mygla sig fram till affärer. Du om någon borde förekomma med gott exempel, det gör inte du. Jag är grymt besviken.


Pj, 2010-11-05 12:00
Motarbete av företagarna
När företagarna i Smedjebacken får någon form av positiv uppskattning då vill Leif stå på första parkett och tala om att komunen gjort så mycket för företagarna. Nu vill han vara en diktator som bestämmer vilka som skall få de arbetstillfällen som uppkommeer.Jag kan bara säga att vi alla känner till en till som är som Leif nämligen Alexader Lukatjenko, den sista diktatorn i Europa.
Det är tydligen på detta sätt som Leif vill styra Smedjebacken?????

Företagare, 2010-11-05 11:13
Till SEABFri konkurens?
Det låter som en fröjd för örat. Glöm att fri konkurens inom energisektorn aldrig kommer och har lett till billigare energikostnad för konsumenten. Nej, var rädd om den lilla guldklimpen vi har inom kommunen.

SEAB gör vad jag förstår arbetar redan på fria marknaden.

Trofast, 2010-11-05 09:38 SEAB
Leif Nilsson sälj SEAB omedelbart kommunen skall inte äga några företag.
Det skall vara fri konkurrens. vilket gynnar kommunalskatten.När kommun enbart använder egna bolag blir det dyrt ingen har kontroll på kostnaderna. När det var fri konkurrens i Smedjebackenskommunen så tjänade kommunen pengar på det. Smedjebackens kommun och Leif Nilsson kämpar stenhårt för att få diktatur i Kommunen.

1 kommentar:

  1. Det är inte bara Leif som styr han har nån bakom ryggen som är med och petar i allt på kommunen [Ewa D) hon borde man kolla lite mer.

    SvaraRadera