Kvar till nyår.

Välkommen till STRUTSNYTT.

Varför betala skatt och avgifter i ett land som saknar välfärd?

Kontakta STRUTSNYTT - strutsjagarn (at) live.se


Blogg listad på Bloggtoppen.se

torsdag 10 december 2009

Diktator Reinfeldts tankar.


[INSÄNDARE] Dagen började som det förra slutade, dvs, ont i huvudet efter en sömnlös natt med funderingar och oro över framtiden. Vågar knappt längre se på eller läsa nyheterna då jag vill slippa få reda på vad klantskallarna i riksdagen har försämrat eller förstört för oss vanligt människor.

Diktator Reinfeldt borde seriöst funderar på att helt slopa ersättningen för oss arbetslösa och sjuka. Det skulle innebära ett stort tillskott i statskassan och hans tjocka plånbok, om vi svalt ihjäl. En kalkyl som säkert Alfons Åberg redan har räknat på, och sett fördelarna med, marknadsekonomiskt, vilken succé det skulle bli.

Jag förstår inte att regeringen förutsåg vilka problem det skulle bli när allvarligt sjuka pga. nya regler blir utförsäkrade, hur f-n tänkte dom?

Fredrik Reinfeldt - ”Alfons Åberg” försvarar de nya sjukförsäkringsreglerna med följande kommentar.

- Människor kommer i kläm. Det är så att säga nästan oundvikligt i varje samhällsförändring. Vad man då kan försöka göra är att lyssna in så att man säkerställer att det inte blir onödigt lidande, att man försöker ta bort icke avsedda effekter.

På frågan - "hur de sämst ställda ska klara sig på 892kr/mån" svarar Husmark-Pehrsson.

– Det är de som inte haft inkomst innan, utan ett försörjningsstöd innan de blev sjuka. Då träder samhällets trygghetssystem in, vad ska vi annars ha försörjningsstödet till?”

Sverige styrs av härliga ledare!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar