Kvar till nyår.

Välkommen till STRUTSNYTT.

Varför betala skatt och avgifter i ett land som saknar välfärd?

Kontakta STRUTSNYTT - strutsjagarn (at) live.se


Blogg listad på Bloggtoppen.se

söndag 4 oktober 2009

Doobidoo landet Sverige.


Läste en artikel om att oppositionen vill höja taket på A-kassan från dagens 680 kronor till 970 kronor, precis som om det skulle göra någon större nytta, det löser inte problemen med arbetslösheten. Det innebär att den som är långtidsarbetslös fortsättningsvis förblir arbetslös. Blir igen mer normalt att ligga på sofflocket än att arbeta, precis som det var innan valet 2006. Socialdemokraternas bidragspolitik utan kontroll är gammaldags och fungerar inte. Nuvarande regering gjorde istället raka motsatsen och gick alldeles för hårt framåt och skalade i trygghetssystemen rätt hyggligt som alldeles för många fått lida för. Trots stora nedskärningar i finanserna är stora skattehöjningar att vänta på sikt.

Visst finns det vissa teckenåterhämtning men det är ännu för tidigt att börja äta oxfilé. Arbetslösheten forsätter att öka fram till 2011prognoserna ser inte allt för positiva ut. Vad som saknas är en modern politik som förstår sig på hur arbetsmarknaden är uppbyggd, vilka förväntningar som finns, tillväxtmål, visioner osv.


Jag håller med regeringen om att alla som kan, ska arbeta, några andra alternativ finns inte om nationen ska fortsätta att utvecklas framåt, men hittills har det bara varit snack som stannat innanför plenisalens stängda dörrar.


Regeringen har börjat vaknat till men alldeles för sent, hjulen är redan i rullning. Sverige har nämligen en sämre utveckling än den flesta andra EU-länderna, där ingår de hårt drabbade baltiska staterna men även vid jämförelser med EU:s 15 gamla stater ligger Sverige illa till där alla de tunga exportberoende länderna finns med.


Sveriges arbetslöshet är högre än genomsnittet i jämförelse med de gamla och de nya EU-staterna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar