Kvar till nyår.

Välkommen till STRUTSNYTT.

Varför betala skatt och avgifter i ett land som saknar välfärd?

Kontakta STRUTSNYTT - strutsjagarn (at) live.se


Blogg listad på Bloggtoppen.se

torsdag 25 mars 2010

Försäkringskassan får en överdirektör efter alla fel och övertramp.


När klockan är slagen fem över tolv vaknar regeringen ur dvalan. Plötsligt inser man att FK inte har gjort ett bra jobb, framförallt inte bemött människor på ett värdigt sätt. De anser också att rättssäkerheten har fått sig en törn och blivit kraftig försvagad. Regeringen utser därför Stig Orustfjord som överdirektör som ska styra upp i hela den här soppan. Att Adriana Lender får sitta kvar kan tyckas märkligt. Ett steg i rätt riktning är det dock.

- Aftonbladet -

Kritiken mot Försäkringskassan har på senare år varit hård. Inte bara från enskilda människor utan också från bland annat justitieombudsmannen, JO.

Långa handläggningstider, sena utbetalningar och svårigheter att få kontakt får nu regeringen att agera. Sedan tidigare har man skjutit till 600 extra miljoner per år till myndigheten.

I dag meddelade ansvarig minister Cristina Husmark Pehrsson (M) att även kassans ledning förstärks med en överdirektör - en återinsatt tjänst. Jobbet går till Stig Orustfjord, i dag länsöverdirektör i Stockholm, men med en lång bakgrund på Försäkringskassan.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar