Kvar till nyår.

Välkommen till STRUTSNYTT.

Varför betala skatt och avgifter i ett land som saknar välfärd?

Kontakta STRUTSNYTT - strutsjagarn (at) live.se


Blogg listad på Bloggtoppen.se

tisdag 15 december 2009

Hur f-n kunde jag rösta på moderaterna.


[INSÄNDARE] Hur kan Fredrik Reinfeldt vara förvånad och bekymrad över det låga väljarstödet i senaste opinionsundersökningen ? Listan med avvikelser och fel har blivit ganska välfylld den senaste tiden som är relaterat till regeringens många felsteg och övertramp. Uppenbart är också att regeringen drivit en politik som många upplever, som kränkande och förnedrande - ”speciellt sjuka och arbetslösa”. Statsministerns förvåning över det krassa väljarstödet stärker hypotesen om att politiker inte har en aning om vad som är rätt eller fel. Att tro det fungerar med en politik som driver människor till utanförskap som enligt regeringens manifest skulle motverka det, visar stora brister i samhällskunskap och medmänsklighet. Regeringens nya giv verkar likt ett litet barn vara att skylla ifrån sig och vifta bort problemen som förstör livet för många.

  • Kritiken kring sjuk- och arbetslöshetsförsäkringarna har fått regeringen att vända. Nu har de emellertid tvingats förändra sjukförsäkringen till den grad att inte sjuka ska behöva dö på arbetsförmedlingen. Jag fattar inte att man inte kunde förutse hur fel det skulle bli. Socialförsäkringsministern - Cristina Husmark-Pehrsson slog ifrån sig allt ansvar när hon konfronterades i Agenda den 13/12-2009.
  • Utanförskapet ökar och med den även ungdomsarbetslösheten som är den högsta inom EU.
  • Satsningen på jobb-coacher var en av stora mått, grov felsatsning. Kostnad, tre miljarder för skattebetalarna. Littorin står på sig och försvarar satsningen, som han för övrigt är mycket nöjd med, en ståndpunkt han är ganska ensam om. Trots alla satsningar på jobben har istället arbetsmarknaden blivit en oas som sinat.

Trygghetssystem har aldrig fungerat så här dåligt. Regeringens reformer har förstört hela stommen och även välfärden.

Hur f-n kunde jag rösta på moderaterna??


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar