Kvar till nyår.

Välkommen till STRUTSNYTT.

Varför betala skatt och avgifter i ett land som saknar välfärd?

Kontakta STRUTSNYTT - strutsjagarn (at) live.se


Blogg listad på Bloggtoppen.se

torsdag 17 december 2009

Reinfeldt - en tillgång i ryggdunkarklubben.


Vad f-n har Reinfeldt tillfört landet under mandatperioden? Överallt där regeringen varit inne och petat har det blivit kraftiga försämringar som lett till katastrofala resultat. Själv tycks han betrakta sig som en frälsare av världen med större förmågor och intelligens än alla andra. Hans egen tolkning till varför oppositionens väljarstöd ökat så mycket på senare tid, uttrycker han på följande vis -


- Det hade varit bättre för våra opinionssiffror om jag hade haft mer tid att beskriva sjukskrivningsreformen.


Som om det skulle göra någon nytta. För man en skitpolitik så droppar väljarna av, så är det. Han kan beskriva hur mycket han vill, men opinionssiffrorna lär inte öka för det. Moderaterna är ingenting annat än en samling överbetalda översittare med förgörarmentalitet som specialitet.


Varannan väljare har minskat förtroende för honom och hans politik. Jobbar man så aktivt som regeringen har gjort med att köra slut på finanserna och landet, kan man inte räkna med att vara populär. Som det ser ut nu blir regeringen ingen match för oppositionen i valet 2010. Som går mot en promenadseger.


Som tidigare inbiten moderat har jag insett att partiet har svårt att lyckas med någonting. De lever i en egen bubbla. Utan insyn från andra. Hela gänget har en streberaktigt mentalitet som eskalerar vart efter åren går. Effektiviteten i början av en mandatperiod brukar vara slående. De reformerar, lagstiftar, och förändra allt. Efter några år visar sig alla dåliga resultat. Konflikter inom partiet är vanligt förekommande och väldigt utbrett. Men ingen hävdar sig emot statsministern. - Tänk er själva. Att samla alla Sverige egoister i ett och samma parti. - Det kan inte bli bra. Moderater brukar också bli de stora vinnarna på egen politik. Inte minst ekonomiskt.


Utrikesministern Carl Bildt tyckte jag förut var Sveriges mest kompetenta politiker. Men har helt svängt om. Han verkar trött. Kanske har han blivit för gammal och förlorat viljan och ambitionen. Vad det än må vara är han förändrad. Personalen på UD har ingen aning om vad Bildt gör eller var han befinner sig. Han kör sitt eget race. Flyger världen runt i första klass utan krav och insyn i det han gör. Måste vara det bästa jobbet man kan ha.

Moderaterna har även en tendens att handla först och tänka sen. Kanske just därför dom sällan är i regeringsställning. Partiet ger också sken av att vara en samling människor med höger IQ än genomsnittet. Smarta och insatta. Men är egentligen ett grupp medelmåttor med flummig visioner och idéer som allt för ofta slutar i katastrof.


På lånade pengar genomfördes skattesänkningar för att sätta fart på tillväxten. Men arbetslösheten fortsätter att öka i rask takt. Visst är det bra att stimulera marknaden. Men inte på lånade på pengar när det ser ut som det gör. Åtgärden gynnade moderaterna själva och missgynnade löntagarna. Som på sikt blir de som får betala igen genom kraftiga skattehöjningar. Helt klart en kvittens på en dålig och ineffektiv politik, en politik á la Moderaterna.


Som jag numera kallar partiet ------

"Snabb Makaronerna" - Kvalitet och resultat är inte viktigt. Bara det går fort.


Opinionsundersökning av Expressen och Demoskop.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar