Kvar till nyår.

Välkommen till STRUTSNYTT.

Varför betala skatt och avgifter i ett land som saknar välfärd?

Kontakta STRUTSNYTT - strutsjagarn (at) live.se


Blogg listad på Bloggtoppen.se

måndag 29 mars 2010

Lise lott, 52, har cancer men försäkringskassan tvingar henne att jobba.


Regeringens regler är ett hån mot sjuka människor. Finns det någon som tvivlar på att inte regeringen vill göra slut på de svaga i samhället? Året är 2010 men regeringen för en politik med inslag av klassiska regler från mitten av 1700-talet.



- AFTONBLADET -

Den nya lagen fredar sedan årsskiftet cancersjuka med sjukpenning från att utförsäkras. Men cancersjuka med sjukersättning – det som tidigare kallades förtidspension – omfattas inte av lagändringen. Deras sjukersättning kan fortfarande sänkas. Lise Lott Dinov i Kungsbacka har sjukersättning sedan många år och opererades för lungcancer 2004.

När hon förra året begärde förlängd sjukersättning fick hon en chock. Försäkringskassan ansåg plötsligt att Lise Lott klarade att jobba två timmar om dagen från 1 juli 2009. Sedan dess får hon bara tre fjärdedels sjukersättning. Beslutet berodde på att sjukförsäkringsreglerna hade skärpts den 1 juli 2008.


Husmark Pehrsson tänker dock inte ändra lagen. Det framgår av hennes mejlkommentar till Aftonbladet:
– Sjukersättning beviljas om arbetsförmågan är nedsatt för all framtid. Detta gäller alla sjukdomar eller skador. Om arbetsförmågan inte är nedsatt för all framtid kan man i stället få sjukpenning. Bedömningen av en persons arbetsförmåga görs av Försäkringskassan, där läkares bedömningar är ett av de viktigaste underlagen.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar