Kvar till nyår.

Välkommen till STRUTSNYTT.

Varför betala skatt och avgifter i ett land som saknar välfärd?

Kontakta STRUTSNYTT - strutsjagarn (at) live.se


Blogg listad på Bloggtoppen.se

tisdag 16 februari 2010

Moderaternas valfusk.

Med fingrarna i syltburken.


Moderaterna är en samling rufflare som inte kan hålla sig ifrån ohederligheten. Det som skett borde inte förvåna någon. Partiet är uteslutande bäst i klassen att vinna poänger med hjälp av lögner. Nu handlar det iofs om valfusk inom de egna leden så vi vanliga drabbas inte. Men samtidigt är det här en indikation att något liknande kan ske i riksdagsvalet 2010.

Vi medborgare är så indoktrinerade och har minst sagt en övertro i godhet om våra förtroendevalda. Och bortser från faktumet att svenska politiker inte alls är en samling ärliga och goda människor. Chansen är stor att de ingå i ett nätverk av makthungriga och sluga ledare. Som anser sig stå över lagen. Korruption och en slapp hållning kring brott tror jag är vanliga företeelser inom samhällets övre skikt.


Den gamla påtalade värdegrunden att man ska vara en god och ärligt medborgare är sen länge avvecklad. Bryta mot lagen är numera inte längre fult. Se bara till att inte åka fast, sen är saken biff.



Valfusket uppdagades med riksdagskandidaten - Mats Rudin – och något dygn senare fylldes förbrytarregistret på. Nu senast var det ett 50-tal personer som enligt chefsombudsmannen Sverker Eriksson kommer att höras om det misstänkta valfusket inom partiet. Vad som är sanning eller inte kan ingen idag svara på. Riksdagsledamoten Mats G Nilsson (M) dementerar uppgifterna och menar på att anklagelserna mot honom är ogrundade och felaktiga. Statsministern manar till försiktighet och att inte döma någon på förhand. Det kan finnas andra krafter bakom anklagelserna så här under valtider, menar han. Och det har han ju rätt i.


Några av det som är misstänkta för fuskanklagelserna

riksdagsmannen Mats G Nilsson,
landstingsrådet Christer G Wennerholm,
kommunstyrelseledamöterna Petter Lindfors och Rolf Könberg
Riksdagskandidaten Mats Rudin.

Agenda den 14 februari 2010. Moderaternas partisekreterare Per Schlingmann verkade osäker och kunde inte ge ett rakt svar. Han svamlade mest och spelade allmänt dum. Blicken flackade och han gav ett nervöst intryck. Snacka om att göra bort sig i direktsändning.

Med hjälp av revisionsbyrån Ernst & Young ska partiet vända på varenda sten.

Länkar.
http://www.expressen.se/Nyheter/1.1883000/reinfeldt-man-bor-vara-forsiktig-med-att-lyssna-pa-fuskanklagelser

http://www.expressen.se/Nyheter/1.1882670/50-tal-personer-ska-horas-om-misstankt-valfusk-inom-moderaterna

http://www.expressen.se/Nyheter/1.1882535/partiledningen-i-hemliga-samtal-efter-misstankta-fusket

Det skulle kunna sluta här men det gör det inte.
Redan innan förra valet 2006 ska tre av de fem misstänkt försökt att fuska sig in i riksdagen. Om inte statsministern kände till det här är han dummare och mer lättlurad än de flesta av oss. Hoppas verkligen sanningen kommer fram.



Reinfeldt kan orera om arbetslinjen och ordning och reda i de offentliga finanserna. Men med det som inträffat i partiet går det inte ta honom på allvar längre. Valfusket är inget annat ett övertramp som klart och tydligt visar att överklassen gör precis vad de vill. Orätt eller inte, det här visar vad Sverige står nu.



Moderaterna går sin egen väg och lyssnar inte på andra. Se bara hur de har svängt i kvoteringsfrågan. Nyamko Sabuni (FP) är fullständigt överkörd. För en utomstående är det bäst att hålla sig på säkert avstånd och inte beblanda sig med dem. - Och vänd för f-n inte ryggen till i närheten av en moderat, då blir du stungen.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar