Kvar till nyår.

Välkommen till STRUTSNYTT.

Varför betala skatt och avgifter i ett land som saknar välfärd?

Kontakta STRUTSNYTT - strutsjagarn (at) live.se


Blogg listad på Bloggtoppen.se

fredag 19 februari 2010

Moderat Konspiration.

Tänk om moderaternas valfusk är en väl genomtänkt idé. En strategi som bottnar i att partiet inte vill sitta i regeringsställning efter valet 2010. Strutsnytt har varit inne på det här förut men då pga. andra orsaker. Moderaterna visar numera upp en vilsen och fumlig partisammanhållning som saknar driv och vilja. Det både känns och syns att moderaterna inte vill ingå i en regering efter valet.

Regeringen har förstört mycket med sin urusla politik. Fler har hamnat i utanförskap, arbetslösheten fortsätter att öka, budgetunderskott, fördärvad välfärd, industrin krymper, exporten minskar, landet har rättvist fått en bottenplacering i välståndsligan osv. Med andra ord, orsaker som gör det oattraktivt att vilja bli återvald. Regeringen chansade och misslyckades. Reinfeldt och hans gäng har insett att landet gått förlorat. Och tänker fly sitt ansvar.

Moderaternas utspel om kvoteringsfrågan väcker också misstankar om att partiet motarbetar sig självt. Nyamko Subuni (FP) är upprörd och tycker moderaterna uppträder fegt. Partiet har varit fast som betong när det gäller att inte kvotera in i styrelser. Den nya ståndpunkten är minst sagt kontroversiell och rimmar väldigt illa med moderaternas politik i övrigt. När Maud Olofsson varit i knipa med Vattenfall eller Saab har Reinfeldt alltid befunnit sig på säkert avstånd. Helt klart finns där en baktanke om att försvåra samarbetet inför kommande val. Motsättningen mellan honom och Andreas Carlgren vid miljömötet i Köpenhamn är ännu en indikation på att någonting är lurt.

Sveriges framtid ser minst sagt inte ljus ut. Den regering som sitter vid nästa mandatperiod har i stort sett en omöjlig uppgift att rädda landet. Läget hade varit annorlunda om de genomförda reformerna lett till positiva resultat. Nu är åtgärderna att betrakta som totalt misslyckade. Landet har på ett märkligt sätt delats upp i mindre fragment som gör det i stort sett omöjligt att få ett grepp om hur nationens förutsättningar ser ut. Det är en soppa utan dess like som ansvariga slipper befatta sig med.

Det så kallade valfusket är kanske bara en ridå med en grundläggande målsättning att förlora många väljare. Jag har varit moderat hela livet och kan inte på en enda punkt identifiera mig med deras politik längre. Med lätthet hade moderaterna kunnat undvikit att valfusket kom allmänheten till känna. Som är att betrakta som en självklarhet om det fanns en vilja att vinna valet.

Nu skedde motsatsen som borde väcka misstankar hos oss alla. Moderaternas hantering kring valfusket har varit både klantigt och vidöppet. Som att de istället förstärkt problemen. Riksdagskandidaten Mats Rudin lade alla kort på bordet, innan det ens fanns några spekulationer. Moderaterna gjorde som jag anser det, en dundertabbe här. Omgående skulle statsministern ha dementerat uppgifterna och lagt ut en dimridå som fått mediadrevet att avta. Moderaterna uppsåt var att skapa en höna av en fjäder.

Statsministern och andra inom regeringen har säkert blivit erbjudna fina toppjobb inom EU. Det skulle uppfattas som extremt fult om Reinfeldt hoppar av efter nästa val i fall de vinner. Sverige har massor av problem och han kommer då att framstå som en svikare av stora mått. Men förlorar de däremot är det genast legalt att hoppa av och han och de andra faller i glömska kort därefter.

Något att föra in i historieböckerna är att Sverige år 2010 upphörde att existera som en välmående fungerande stat med välfärd och omsorg åt befolkningen. Det tack vara en inkompetent grupp människor som fumlade bort nationens alla tillgångar och pinkade på befolkningen.


//Strutsjagarn


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar