Kvar till nyår.

Välkommen till STRUTSNYTT.

Varför betala skatt och avgifter i ett land som saknar välfärd?

Kontakta STRUTSNYTT - strutsjagarn (at) live.se


Blogg listad på Bloggtoppen.se

fredag 26 mars 2010

Reinfeldt: Fegis eller bara dum.


Den högsta svenska tjänstemannen i EU, Jörgen Holmqvist har offrats i ett politisk maktspel inom unionen där fegisen och Sveriges statsminister Reinfeldt enbart har stått och tittat på. Boven i dramat är EU-kommissionen ordförande Barroso som har ignorerat den svenska regeringen
på ett mycket förnedrande sätt. Men vad gör då statsministern? Likt ett snällt litet gosedjur förhåller han sig fullständigt passiv och agerar inte överhuvudtaget. Statsministern hade även en avgörande roll i att Barroso fick förlängt mandat i fjol. Som tack för det, vingklipper ålen Barroso tvålen Reinfeldt, och den smutsiga affären självdör pga. att den svenska regeringen och statsministern är för fega att konfrontera de stora pojkarna.
Statsministern kanske själv ingick i överenskommelsen just för att öppna flera dörrar till sin egen karriär. EU är en komplex apparat där säkerligen mygel och pengar under bordet är en del av vardagen.

- SVD -

Till det egendomligaste i intrigen hör hur den svenska regeringen blivit grundlurad och hur statsminister Fredrik Reinfeldt kunnat förhålla sig så passivt att han bara blivit nonchalerad av boven i dramat, EU-kommissionens ordförande José Manuel Barroso. Denne har nämligen i hög grad Reinfeldt att tacka för att han i‑fjol fick ett förlängt mandat. Den tacksamhetsskulden återgäldar Barroso med att manövrera bort den högsta svenska tjänstemannen.

Möjligen förklaras Fredrik Reinfeldts hållning av en formalistisk inställning. Som svensk statsminister skall han formellt sett inte lägga sig i ett internt personalärende i EU-kommissionen. En oklanderligt korrekt men osedvanligt naiv linje när hans tyngre kolleger helt oblygt schackrar med Barroso om toppjobben i EU.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar