Kvar till nyår.

Välkommen till STRUTSNYTT.

Varför betala skatt och avgifter i ett land som saknar välfärd?

Kontakta STRUTSNYTT - strutsjagarn (at) live.se


Blogg listad på Bloggtoppen.se

onsdag 6 januari 2010

Riket i diket.


Ett kraftigt budgetunderskott, en urholkad välfärd och en hög arbetslöshet är på god väg att göra Sverige till Europas lågbudgetnation och regeringen kör på precis som ingenting har hänt. Pensionerna sänks för de flesta pensionärerna utom de allra fattigaste. Visst!


- Fonderna inte är lika mycket värda längre pga. krisen, men borde inte staten ställa upp att jämna ut det som pensionärerna förlorar?


Tycker det är helt fel att pensionärerna med idag låg ersättning som slitit ett helt liv att bygga upp nationen vi alla lever i, ska drabbas pga. klantskallar och andras misslyckande. Hur skulle statsministern själv känna för att leva på existensminimum och utöver det få en sänkning, som andra är orsaken till, kränkt eller? Men som med allt annat struntar han även i pensionärerna och vad de ska leva av - Är man egoist, så är man!.



Regeringen Reinfeldt verkar använda en betaversion av en egentillverkad ekonomimodell. Istället för att spara och effektivisera kör man slut på marknaden och bränner statsfinanserna. Reinfeldt snackar om att vara försiktig med skattebetalarnas pengar och attackerar svaga, sjuka och pensionärer som får ta alla smällarna. Är det rättvist? Vi lär nog få vänjas oss vid att utlandsskulden ökar kraftigt de närmsta åren, inkluderat ett mycket högre skattetryck. Nu finns det inga jobb men om marknaden vore full av lediga arbeten, skulle var och en av den totala arbetskraften vara tvungna att ha fyra tjänster var och jobba dygnet runt, för att matcha regeringens politik. Så ser det ut! Att regeringen skurit ner så kraftig i välfärden beror på att slantarna håller på att att ta slut.



Reinfeldt vs BASIL (Faulty Towers).

Statsministerns arrogans och översittarstil har nästan blivit som en parodi av ”Pang i bygget”. Han är inte lika stressad som Basil (Cleese) men särdragen finns, och likheten är slående på många plan. Allt som BASIL tar sig för på eget bevåg blir helt fel och leder alltid till kaos. Men han påverkas inte alls av omgivningen och lyssnar inte på kritik. När sen olyckan skett, är det alltid någon annans fel. Vore statsministern lika hetsig som BASIL kunde de vara enäggstvillingar. Översittarstilen som karaktäriserar båda är en stil som inte skulle passa vem som helst. Statsminister och BASIL har den naturligt.

När jag ser Reinfeldt i tv tänker jag alltid numera på BASIL >


Budgetunderskottet på en bra bit över 100 miljarder och en välfärd som regeringen förstört med sin ogenomtänkta politik kan inte byggas upp igen på dagens kapital och resurser. Först nu har folk insett hur illa det är, men då är det redan för sent. Regeringen med Reinfeldt i spetsen har trots skakiga finanser fortsatt med skattesänkningar på lånade pengar, som kommer slå tillbaka hårt på alla löntagare och ge stora skattehöjningar. Regeringen present till alla löntagare blir således på längre sikt en kraftigt minskning av nettot i plånboken.

Sjuka ska arbeta och friska ska bli sjuka enligt regeringens politik, något annat alternativ är tänkbart. Den massiva kritiken kring de nya reglerna för sjukförsäkringen hade inte Reinfeldt räknat med men var fullt medveten att kritik skulle förekomma. Vad jag vill säga med det är att Husmark-Pehrsson och Reinfeldt visste vilka trauman de nya reglerna skulle skapa för exempelvis stackare med cancer. Husmark-Pehrsson som i grunden är sjuksköterska borde vetat bättre. Men är man uppriktigt ond, spelar det igen roll om man i tidigare profession värnat om människors liv och kvalitet.

Ekonomin har sakta börjat återhämta sig och det måste störa regeringen enormt, som trots ihärdiga försök misslyckats att köra landet i botten med sin destruktiva skalbolagspolitik. Men med nio månader kvar kan mycket fortfarande hända.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar