Kvar till nyår.

Välkommen till STRUTSNYTT.

Varför betala skatt och avgifter i ett land som saknar välfärd?

Kontakta STRUTSNYTT - strutsjagarn (at) live.se


Blogg listad på Bloggtoppen.se

tisdag 25 maj 2010

Chockerande ökning av socialbidragen i Höganäs.


HÖGANÄS. Försörjningsstödet väntas klättra över budgeten i kommunen med 1.8 miljoner. Det första kvartalet - "januari-april" uppgick den totala kostnaden till 2 471 000, som är mer än 300 000 kr för samma period motsvarande år. Den långvariga arbetslösheten ökar kraftigt bland ungdomar. 25 personer mellan 18 och 24 år är nu aktuella för socialbidrag.

Orsakerna är regelförändringarna hos A-kassan som inte gör det möjligt att stämpla samtidigt som man jobbar deltid. De få lediga jobben som är tillgängliga kräver högre kompetens samt att drabbade hushåll behöver socialhjälp längre perioder än tidigare. Dessutom belastas den redan så ansträngda budgeten av utförsäkrade som hamnat i fattigdom. Det som enligt Husmark-Pehrsson inte var möjligt, har alltså skett. - Vi tar hand om de som kommit i kläm tidigare - nu får de hjälp att återvända till ett värdigt liv, har hon uttryckt flera gånger. Hur kommer det sig då att utförsäkrade måste söka socialbidrag?

Det som utspelar sig i Sverige beror ytterst lite på finanskrisen. Regeringen monterar ner landet i pusselbitar och skapar privilegierade samhällen i samhället, där större andelen av befolkningen inte har någon behörighet till det lilla som finns kvar av välfärden.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar