Kvar till nyår.

Välkommen till STRUTSNYTT.

Varför betala skatt och avgifter i ett land som saknar välfärd?

Kontakta STRUTSNYTT - strutsjagarn (at) live.se


Blogg listad på Bloggtoppen.se

tisdag 25 maj 2010

På turné med statsministern.


VAL2010. En statsminister fullproppa med inövade lögner färdas på landets alla vägar i en lyxig buss mot rikets bygder. Bussen stannar endast till där det finns mest potential att plocka väljare. Vi vet att statsministern, enligt egen utsago, gillar att städa och är en ordningsmänniska. Men vem är egentligen denna leende man som håller på att förgöra landet? Som älskar dammsugare och disktrasor? Som är en alfahanne bland likasinnande men en blåmes inför frugan enligt rykten. Vad vinner denna herre på att köra landet i sank? Vad är meningen med regeringens politik?

Frågor väcks i en strid ström och tycks aldrig ta slut. Om drygt 100 dagar är det val och statsministern kämpar för att behålla sin position. Det är viktig att gå vidare och hitta lösningar för framtiden istället för att älta gamla misslyckanden. Regeringen gör just det men glömmer en viktig aspekt. Det finns än så länge inga gamla misslyckanden, de pågår i alla högsta grad och inget har hittills blivit bättre med regeringens politik.

Vi medborgare får ofta höra - att regeringen håller ordning och reda i de offentliga finanserna,, vi har Europas bästa ekonomiska förutsättningar. Men vad spelar det för roll när välfärden är fullkomligt fördärvad, när människor inte får hjälpen de är berättigade till, arbetslöshet som övergått i massarbetslöshet, skenande utanförskapet, socialbidragstagarna blir fler, kommunerna går på knäna osv. Det är ingen tävlingen mellan Europas länder om vem som har den bästa ekonomin på bekostnad av medborgarna, viket statsministern tycks tro. - Vi lever faktiskt i en demokrati och välfärden är dess ryggrad. En ryggrad som alliansen demolerat fullständigt.

I dagarna stannade statsministern till vid Citygross i Uppsala. En nyöppnad stormarknad där hälften av de anställda är under 26 år. Inför valet har alliansen lovat att göra något åt ungdomsarbetslösheten så det är ganska uppenbart varför statsministern besöker dem. Arbetsgivaravgiften som är halverad för ungdomar under 26 har inte haft förväntad effekt. Vid ett maktskiftet försvinner den men lär knappast ha någon större effekt på den rådanden massarbetslösheten. Regering liksom opposition undviker att tala om det som skulle lösa problemet. Nämligen, att förändra arbetsrätten. Läs mer - Reinfeldt på bussturné

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar