Kvar till nyår.

Välkommen till STRUTSNYTT.

Varför betala skatt och avgifter i ett land som saknar välfärd?

Kontakta STRUTSNYTT - strutsjagarn (at) live.se


Blogg listad på Bloggtoppen.se

tisdag 25 maj 2010

Arbetslös jagas av CSN.


ARBETSLÖSHET. En arbetslös 22-åring jagas av CSN för en studielånsskuld på 15 000 kronor. Dessutom vill de ha pengarna på stört då de anser att han saknar betalningsförmåga. 22-åringen har ansökt om att få upprätta en betalningsplan men endast fått kalla handen. Han måste betala beloppet omgående, annars hamnar skulden hos kronofogden.

- Dalademokraten -

22-åringen gick en utbildning till bussförare. Men kursen drog ut på tiden av orsaker hos utbildningsanordnaren, enligt uppgift från en anhörig till 22-åringen.

I april fick 22-åringen återkrav från CSN, Centrala studiestödsnämnden, på studielånet. En summa på närmare 16 000 kronor skulle betalas genast. 22-åringen, som inte börjat jobba, ansökte om en betalningsplan. Han ville betala femhundra kronor i månaden.

Svaret blev nej. ”Vi avslår din ansökan eftersom du saknar betalningsförmåga”, skriver CSN. ”Vi anser inte att det är till fördel för staten eller att det finns synnerliga skäl i ditt fall att gå med på en betalningsplan. Du måste därför betala hela återkravs-skulden på en gång”.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar