Kvar till nyår.

Välkommen till STRUTSNYTT.

Varför betala skatt och avgifter i ett land som saknar välfärd?

Kontakta STRUTSNYTT - strutsjagarn (at) live.se


Blogg listad på Bloggtoppen.se

tisdag 25 maj 2010

Sverige 2010 - Ett land omöjligt att leva i pga. korkade regler.


NYA SVERIGE 2010. En berättelse från verkligheten. Nya korkade regler som inte är värda att kalla regler gör livet omöjligt för de drabbade. Ett scenario bland flera i landet med världens bästa välfärd.

- Norran -

Korkade regler gör livet onödigt svårt

Tänk att du har en svår sjukdom vilken gjort att du haft nedsatt arbetsförmåga helt eller delvis under flera års tid. Du har lyckats komma tillbaka och jobbar nu 75 procent och har alltså sjukpenning 25 procent.

Då får du ett brev från Försäkringskassan. Den 1 augusti 2010 får du enligt de nya sjukförsäkringsreglerna inte längre vara sjukskriven med ersättning. Dina dagar är slut. Du blir utförsäkrad, som det så stilfullt heter.

Till saken hör att du just har drabbats av ännu en svår sjukdom, en hjärtinfarkt. Men den 1 augusti blir du ju utförsäkrad ur sjukförsäkringen på grund av den gamla sjukdomen, så rätt till någon sjukersättning har du inte trots att du drabbats av en ny allvarlig diagnos som sätter ned arbetsförmågan.

Du erbjuds ett möte med Arbetsförmedlingen för att delta i arbetslivsintroduktion. 
Varför då? Jo, för att du som varit sjuk länge ska få hjälp att komma tillbaka på arbetsmarknaden.

Men få se nu, du hade ju ett jobb redan, och du kunde jobba 75 procent, och så drabbades du av hjärtinfarkt! Vaddå nytt jobb? Du är sjukskriven och behöver sjukpenning tills du blir så frisk att du kan jobba.

Jo, detta är en sann historia från Sverige, våren 2010. Detta är bara ett av många liknande exempel som jag får från våra medlemmar, på hur helt korkade sjukförsäkringsregler gör livet onödigt svårt för många.

Det är dags att byta ut en ovanligt korkad regering!

Kurt Karlsson, 
SEKO

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar