Kvar till nyår.

Välkommen till STRUTSNYTT.

Varför betala skatt och avgifter i ett land som saknar välfärd?

Kontakta STRUTSNYTT - strutsjagarn (at) live.se


Blogg listad på Bloggtoppen.se

onsdag 19 maj 2010

Dagens politiker är morgondagens tjuvar.


En gång i tiden hade politiker pondus. Medborgarna kunde lita på sina förtroendevalda. Visst förekom det rävspel bakom kulisserna men det gick alltid att lösa. Sällan hörde man talas om mygel bland representanterna som oftast på bästa sätt visade respekt mot sin arbetsgivare, dvs. medborgarna. Samhället luktade framtidstro och den enkla medborgaren likaså. Den höga skatten tycktes vara det enda som folk hade att klaga på men mycket är annorlunda sedan dess.

Idag är den bilden förändrad. Politiker har för länge sen förlorat trovärdigheten som rättskaffens individer. Numera tänker de bara på sig själva och struntar i allt annat. Fusk och mygel omsluter riksdagspartierna som dragit till sig den värsta sortens förbrytare. Bara mellan 2006 - 2010 har man kunnat tagit del av pedofili, kvinnovåld, försök till kidnappning bland etablerade politiker i riksdagen. Hela riksdagshuset och ute i kommunerna tycks det krylla av kriminella politiker som för varje år ökar i antal. Läs här om kriminella politiker som i de flesta fallen är dömda eller misstänkta för grövre brott.

Statsråden pratar en massa strunt och lurar folket att tro de gör sitt bästa för landet. Kommunpolitiker myglar utan risk för att åka fast. Ryggdunkande och fjäskande hör till vardagen. Höga löner och fina förmåner håller dessa parasiter orubbade kvar på sina platser. De offentliga finanserna går till misslyckade projekt, höga löner och mygel som de flesta politiker verkar vara involverade i. Reinfeldt försöker övertyga väljarna om att Sverige ska bli ett föregångsland. Vilket får stå för honom. Om han inte ljuger med det påståendet så lider han definitivt av vaneförställningar och avsaknad av verklighetsförankring.

Segregation och utanförskap.
politiker nämner ofta segregation och utanförskap som ett stort problem i samhället som de jobbar hårt för att motverka. Men själva bor de i fina områden med gröna gräsmattor och välklippta häckar. Samhället är idag mer uppdelat än nånsin. Politiker lever sina liv i skyddade miljöer och är fullständigt omedvetna om problemen som existerar utanför den egna tomten. Enligt en undersökning som Helsingborgs dagblad gjort, är de flesta kommunalråden i statsdelen bosatta i finare området med större hus långt ifrån den verklighet som de säger sig kämpa emot. Av 19 m-politiker i Helsingborg bor 18 st i välmående områden, (Folkpartiet, totalt 6 platser, 4 i välmående områden, 2 i neutral områden), (Kristdemokraterna 3 platser, samtliga bor välmående områden). Läs mer >>

Lön, avdrag och förmåner
I debatterna diskuterar man nästan aldrig statsrådens avdrag och förmåner. I bästa fall kommer deras egen lön fram när någon partiledare vill höja skatten för höginkomsttagare. - En sån som jag behöver inte lägre skatt - Jag tjänare redan så bra, brukar det i regel heta.

Lars Ohly var sist ut att beklaga sin höga lön på 55 000 kr/mån. Det låter på honom som det är ett stort problem att tjäna så mycket. Han kan redan här och nu skänka 10 000 kr netto per månaden till de hemlösa. Lars Ohly - Visa din goda sida nu. Din lön är alldeles för hög lön, det håller säkert de flesta med om. Nu har du chansen att visa vilket god medmänniska du är och skänka ovan angivet belopp per månad till t ex organisationen Situation Stockholm. Det skulle definitivt uppskattas. Gör det - Du behöver inte så mycket pengar.

Statsråden ger en väldigt skev bild av sig själv och det samhället som vi lever i. Till att börja med får alla fri tand- och sjukvård. I hemmet har alla en gratis internetförbindelse. Fria taxiresor till och från jobbet. Månadsmärke i kollektivtrafiken är gratis för den vill. Förmånligare sjukförsäkring pga. ett tillägg. Avgående statsråd har full lön i minst ett år. Pension efter två mandatperioden (åtta år) livet ut.

Som politiker har man alla möjligheter att bli väldigt förmögen på relativt kort tid om man spelar korten rätt. Att bo på en annan ort är en självklarhet för den som vill tjäna mycket pengar. Avdrag och traktamenten är mycket förmånliga för politiker än för någon annan. Dessutom har de tillgång till en tjänstebostad i Stockholm med städhjälp. Politiker har helt enkelt inte tid att sköta sitt uppdrag. Tiden går åt till att snickra ihop egna kalkyler som uteslutanden handlar om egenintressen att bli förmögen på skattebetalarnas pengar. Klart att orättvisorna ökar när landets politiker strävar efter att sko sig själva på de offentliga finanserna.

Vi vet att välfärden är nedmonterad och inte fungera särkilt bra längre. Ändå pratar ledande politiker om hur viktigt det är med en bra välfärd för att ett land ska fungera. Trots den högsta skatten i världen lyckas inte dessa klåpare bibehålla den höga klassen på välfärden. De har haft obegränsat med pengar att leka med men verkar ha spelat bort hela kapitalet utan att ens blinka över sina misslyckanden.

Ungdomar har bättre förslag än riksdagspolitikerna på att lösa arbetslösheten. När politikern är inne och petar i saker och ting blir resultatet oftast sämre än det hade behövt bli. Läs om Eilas, 14 år som sågar socialdemokraternas jobbpolitik. Den rödgröna sörjans budgetförlaget innehåller inget innovativ och nyskapande. Det mesta handlar om högre skatter och färre arbetade timmar.

Arbetslösheten har ökat med 70 000 sedan förra året samma tid. Men Fredrik Reinfeldt är nöjd med regeringens politik så här långt. Det är hemskt att landets mäktigaste man är stolt över att ha krossat människor med sin hårdnackade politik. Illa behandlade personer har tagit livet av sig främst pga. att de blivit söndermanglade av försäkringskassan. Fler är idag tvungna att söka socialbidrag, ungdomsarbetslösheten är den högsta i Europa, två gånger har pensionärer råkat ut skattehöjningar, vård, skola och omsorg har drabbats av kraftiga nedskärningar etc. Listan kan göra hur lång som helst. Men Fredrik Reinfeldt är väldigt nöjd så här långt. Välfärden Reinfeldt och de andra pratar om existerar inte, det vet alla som lever i verkligheten. Politiker ser endast sin egen välfärd som för varje år bara har blivit bättre och bättre

1 kommentar: