Kvar till nyår.

Välkommen till STRUTSNYTT.

Varför betala skatt och avgifter i ett land som saknar välfärd?

Kontakta STRUTSNYTT - strutsjagarn (at) live.se


Blogg listad på Bloggtoppen.se

onsdag 19 maj 2010

Sjukvården slaktas med hjälp av ett konsultbolag.


Uppdrag granskning: konsultbolag som ljög om referenser, ineffektivitet, ca en miljard i förlust, girighet, skumma landstingsråd (S), sjuksköterskor sparkas på sjukhuset med längst vårdköer i landet.

Sjukvården i västernorrland anlitade konsultbolaget Mantec för att rationalisera och minska underskottet som varje år uppstår. För det fakturerade mantec per timme och konsult över 2000 kronor, 340 000/mån, Sammanlagt 55 miljoner, rakt ner i konsulternas fickorna av skattebetalarnas pengar. Mantecs kom fram till att ett 100-tal sjuksköterskor måste sägas upp. Alltså, sägas upp från sjukhuset med landets längsta vårdkö.

Sjukhuset i sundsvall brottas med stora underskott och är ett av landet mest ineffektiva. Patienterna sitter fast i årslånga köer. Operationsborden står tomma och kostar 10 000 kr/tim oavsett om någon opereras eller ej. På fredagar arbetar läkare endast fyra timmar, dvs. lillördag.

Mantec har dessvärre heller ingen kunskap om sjukvård. De är specialiserade på rationaliseringar inom industrin. Så här går det när politiker tar beslut som grundar sig på att de vill sno åt sig av kakan. Kommunen är Sossestyrd sen flera år vilket förklara det mesta. Det framgick inte i programmet men landstingsrådet Benny Eriksson (S) mfl. har säkerligen tagit del av mutor i form av pengar och bjudresor. Hoppas att uppdrag granskning fortsätter att följa det här fallet. Det luktar omfattande bedrägeri lång väg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar