Kvar till nyår.

Välkommen till STRUTSNYTT.

Varför betala skatt och avgifter i ett land som saknar välfärd?

Kontakta STRUTSNYTT - strutsjagarn (at) live.se


Blogg listad på Bloggtoppen.se

lördag 22 maj 2010

Skadade soldater nekas ersättning.


Myndigheterna i Sverige har för länge passerat en gräns för vad som är acceptabel. Fyra Svenska soldater, samtliga män, klippte en bomb med terrängbilen i Afghanistan. De skadades svårt men överlevde allihop. Tyvärr gick ej tolkens liv att rädda.

Soldaterna är återigen tvungna att strida, men denna gång mot - Försäkringskassan. Ingen av de drabbade kommer att erhålla någon ersättning för de två första veckorna efter olyckan. Orsak: De anmälde sig inte som arbetslösa efter händelsen. Menas - de borde ha kontaktat AF och FK från sjukbädden Afghanistan och meddelat om att de stod till arbetsmarknadens förfogande.

försäkringskassan anser även numera att soldaterna är såpass friska att de kan återgå till sina civila yrken. Trots att deras läkare sätter sig emot dessa orimliga krav. Se nedan vad männen har ådragit sig för skador.

Fakta om soldaternas skador.

– David Ström, 30, fick öppna underbensfrakturer, tre krossade ryggkotor, hjärnblödning efter en hjärnskakning samt frakturer på nyckelben och revben.

– Peter Kero, 23, fick två frakturer på benet, krossad fot, dubbla lårbensfrakturer, kompressionsskador i ryggen samt revbensfrakturer.

– Mikael Thorén, 41, drabbades av svåra bäckenfrakturer. Hans bäcken hålls i dag ihop av två 13 centimeter långa skruvar. Han har också en metallplatta inopererad efter ett underarmsbrott

– Robin Hedlund, 24, blev lindrigast skadad. Fyra komprimerade ryggkotor, frakturer på två ryggkotor, bruten näsa och omfattande ansiktsskador. Han har blivit sydd med över 60 stygn i ansiktet.

Sen finns dem som lyckas lurar försäkringskassan på stora belopp. Vissa slinker igenom med alla möjliga
sjukdomar och lögner. Någonstans har det blivit fel. Myndigheterna klämmer åt ärligt människor men låter busarna slinka igenom.




Uppdaterad: 22 maj 2010, kl 17:00
Nu backar försäkringskassan om soldaterna. Husmark-Pehrsson vågar inte göra annat. Tyvärr handlar det om några få som får sina fall uppmärksammade. Den stora massan kommer aldrig till tals. Så har alliansen utformat spelplanen. Man får heller inte glömma att det är valår som definitivt är en bidragande orsak till f-kassans hastiga vändning. Läs mer >>

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar