Kvar till nyår.

Välkommen till STRUTSNYTT.

Varför betala skatt och avgifter i ett land som saknar välfärd?

Kontakta STRUTSNYTT - strutsjagarn (at) live.se


Blogg listad på Bloggtoppen.se

lördag 5 juni 2010

Försäkringskassan förstörde livet för Marie.


DET NYA SVERIGE. Marie Johansson, 40 år är för sjuk att arbeta men för frisk för att få sjukersättning. I bostaden är elen avstängd, det finns inget varmvatten, skulderna är uppe i totalt 900 000 kr. Bara de obetalda räkningarna till Eon ligger på 35 000 kr. Ersättningen från Socialtjänsten i Skurup är på cirka 7000 kr/mån. På ett sjukintyg från 2010, undertecknat av chefen vid Skurups vårdcentral, står det att Marie insjuknade i en infektion för åtta år sen.

Antibiotikabehandlingen fick henne att må sämre, med kräkningar och sömnsvårigheter. Kronisk trötthetssyndrom blev diagnosen när hon sjukskrev sig 2003. Vid ansträngning kräks hon direkt men F-kassan anser att hon är frisk och inte har rätt till någon ersättning.

- Skanskan -

Maria Johansson överklagade försäkringskassans beslut till länsrätten med Erik Ward (se sidoartikel) som juridiskt ombud. Länsrätten avslog emellertid deras överklagan.

– Jag vet egentligen inte varför. Det lutar sig på försäkringskassans omdöme och jag vet inte vad deras motivering bygger på, säger Erik Ward.

1 kommentar:

  1. allt som står i tidningen är inte sant .....

    SvaraRadera