Kvar till nyår.

Välkommen till STRUTSNYTT.

Varför betala skatt och avgifter i ett land som saknar välfärd?

Kontakta STRUTSNYTT - strutsjagarn (at) live.se


Blogg listad på Bloggtoppen.se

lördag 5 juni 2010

Två at-läkare missade pojkens tarmstopp.


SJUKVÅRD. På några år har vårdkvaliteten försämrats kraftigt på landets sjukhus och vårdcentraler. En lite pojke, 1.5 år i Karlstad drabbades av läkarslav och ignorans vid barnakuten på centralsjukhuset. Pojken hade i två dagar kräks vid flera tillfällen men inte haft någon avföring. AT-läkaren som undersökte pojken gissade att det berodde på en virussjukdom och gav rådet till föräldrarna att ge sitt barn vätskeersättning, hemmavid.

Kräkningarna upphörde ej. Tillbaka på akuten undersöktes pojken denna gång av en specialistläkare under utbildning. Inget skedde mer än att läkare lotsade ärendet vidare till kvällsjouren. De i sin tur hade inget nytt att komma med och skickade dessvärre återigen hem pojken och föräldrarna.

Dagen efter återvände familjen till akutmottagningen. De mottogs av akutläkaren som kvällen innan var den som hade skickat hem dem. En kirurg tillkallades som rekommenderade ultraljudsundersökning. Man konstaterade att pojke led av tarmstopp, som därefter flögs med ambulanshelikopter till barnsjukhuset i Göteborg. Pojken lades omgående in för operation där man tvingades avlägsna en del av tarmen.

De två AT-läkarna varnas och den tredje får en erinran.

Med den nya patientsäkerhetslagen hade läkarna gått opåverkade ur det här. Det är nog så illa redan nu, men om lagen går igenom blir det en katastrof för patienter som råkat ur för slav och inkompetens.

LÄS MER:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar