Kvar till nyår.

Välkommen till STRUTSNYTT.

Varför betala skatt och avgifter i ett land som saknar välfärd?

Kontakta STRUTSNYTT - strutsjagarn (at) live.se


Blogg listad på Bloggtoppen.se

måndag 19 juli 2010

Reinfeldt tuggar på om välfärdssatsningar.


VALET 2010. Välfärden är i fokus för Alliansen och moderaterna. Många måste jobba i framtiden och dessutom längre upp i åldrarna för att Sverige ska klara välfärden. Reinfeldt anser att alliansens politik har stärkt drivkrafterna för arbete och vill nu gå ett steg längre. Alliansen satsningar hittills har inneburit att välfärden blivit kraftigt försämrad, ja, nästan som att den är obefintlig. Först suger regeringen ut alla resurser ur välfärden sen pratar statsministern om välfärdssatsningar, - det är inte förtroendeingivande. Arbetslinjen som skulle vara så bra för Sverige och arbetsmarknad fungerar dessvärre som en avfallstank för de människor som saknar jobb. På relativt kort tid har sjuka och arbetslösa fått erfara vad egentligen regeringen Reinfeldt är ute efter.

Läsare i Sala Allehanda fick en chans att ställa frågor till Sveriges falskaste man.

- Sala Allehanda -

Har arbetslösa haft det för bra på a-kassan?
Alldeles för många har inrättat sina liv på att leva utan arbete, trots att de har arbetsförmåga.

STRUTSNYTT. Här kommer svaret som regeringen bygger hela sin politik på. I hans värld vill inte sjuka och arbetslösa jobba. De lever helst av allt på bidrag och utnyttjar samhället tillfullo. Diktatorn bygger sina påståenden på antaganden istället för på fakta. Regeringen har förstört livet för så många med sin brutala och felaktiga politik.


Är inkomstskillnaderna lagom stora nu mellan de som lever på arbete och bidrag?
- Vi har stärkt drivkrafterna för jobb och tycker oss se ett växande arbetsutbud nu.

STRUTSNYTT. Nästa år stiger arbetslösheten till 10% och BNP sjunker till 1.5% - Det räcker som svar.

Kommer det några fler åtgärder mot arbetslösheten från Alliansen före valet eller resonerar du som Göran Persson 2006 att det som ska göras är redan gjort, jobben kommer?

- Hm. Vi ser nu att efterfrågan ökar men vi behöver göra mer. Höja utbildningskvaliteten, bygga ut lärlingssystemet, följa upp med satsning på yrkeshögskola. Utbildningen har varit alltför teoretiskt inriktad.

STRUTSNYTT. Reinfeldt har tunnelseende och ser inte helheten. Han talar om att efterfrågan ökar men idag vet de allra flesta att moderater och siffror inte går hand i hand och saknar relevans i sammanhanget. Man måste ta det som regeringen säger med en nypa salt och istället tyda det som sägs mellan raderna. Det vi vet är att den relativa arbetslösheten (massarbetslöshet) idag ligger på 8,8 procent och landar troligtvis i år på 9,3 procent. Nästa år dvs. 2011 toppar arbetslösheten 10,1 procent och BNP sjunker kraftigt. - Framtiden kommer att utvisa.



Andra Referenser.
STRUTSNYTT - Den nya välfärden - längst ner på sida finns massor av länkar som ger en bild av den svenska välfärden inom sjukvården.







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar