Kvar till nyår.

Välkommen till STRUTSNYTT.

Varför betala skatt och avgifter i ett land som saknar välfärd?

Kontakta STRUTSNYTT - strutsjagarn (at) live.se


Blogg listad på Bloggtoppen.se

torsdag 26 augusti 2010

Kriminella politikers förflutna - Sekretessbeläggs.


VALET 2010. Det framgår att det blivit allt vanligare att politiker med ett kriminellt förflutet skyddas av samhället. En journalist på VLT har begärt att att få ta del av strafförelägganden och brottsrubriceringar, påföljder och tidpunkter beträffade 73 personer som kandiderar till valet, enligt en referenslista med personnummer. Men åklagarmyndigheten gör en annan bedömning och anser att uppgifterna inte kan utesluta skada eller men för dem som är föremål för granskningen. Journalisten menar att sekretessen bör avvägas mot offentlighetsintresset då det finns ett enormt intresse från allmänheten att få veta vilka filurer som kandiderar i valet.

- Dagens juridik -

Kammarrätten konstaterar att journalisten inte har angett något specifikt enskilt ärende avseende någon eller några av de angivna personerna, och att begäran inte kan bifallas med stöd av 35 kap 6 § 2 st offentlighets- och sekretesslagen.

Kammarrätten finner vidare att myndigheten haft fog för att pröva mannens begäran i enlighet med 35 kap. 1 stycket 9 offentlighets- och sekretesslagen. Domstolen instämmer i Åklagarmyndighetens bedömning att det inte står klart att de aktuella uppgifterna kan lämnas ut utan sådan skada eller men som anges in denna bestämmelse. Överklagandet avslås därför.

DJ - Kriminella politikers förflutna - Sekretessbeläggs.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar