Kvar till nyår.

Välkommen till STRUTSNYTT.

Varför betala skatt och avgifter i ett land som saknar välfärd?

Kontakta STRUTSNYTT - strutsjagarn (at) live.se


Blogg listad på Bloggtoppen.se

torsdag 19 augusti 2010

Landstinget sparkar långtidssjukskrivna.

DALARNA. Om du är långtidssjukskriven och lider av allvarlig sjukdom eller funktionsnedsättning ska du inte räkna med att samhället ställer upp för dig mer. Alliansen med moderaterna främst i ledet bedriver en hänsynslös politik som tvingar dem med exempelvis obotlig cancer till arbetsförmedlingen eller direkt ut på gatan. - Det är bara att välja.

Det som just nu uppdagas i Dalarna kommer vi sannolikt att få uppleva i resten av landet inom en inte allt för avlägsen framtid. Landstinget i Dalarna arbetar efter de nya reglerna och säger upp långtidssjukskrivna på löpande band. Ett tiotal har redan avskedats och ett 50-tal står på tur. Folk är svårt chockade och undrar hur de ska klara av att försörja sig.

Det vanligaste scenariot är att den som är långtidssjukskriven sparkas och tvingas skriva in sig hos arbetsförmedlingen, eftersom försäkringskassan anser att personen är för sjuk att arbeta inom landstinget. Hos AF tycker man exakt samma sak och ber den drabbade att återigen kontakta FK om återinträde i sjukförsäkringen, men då handlar det om en ersättning avsevärt mycket lägre än vad vederbörande tidigare hade. Max 680 kronor/dag brutto vilket ger en nettoinkomst på ca 10000 kr/månaden. Ersättningen som numera så fint kallas - ”omställningsstöd” minskar också vartefter månaderna tickar på.

Husmark-Perhrsson och Reinfeldt är stolta över vad de hittills har åstadkommit, vilket de alltid passar på att påpeka bland journalister och tv-kameror. - Nu finns någon där som tar hand om dem som tidigare varit bortglömda, är en vanligt förekommande fras, som framförallt Husmark-Perhrsson med ett leende på läpparna använder sig av, på frågan hur hon tycker att de nya reglerna slår mot dem som har det svårast.

Varje normal funtad människa fattar väl att ingen mår bra av att vara sjukskriven i flera år. Men det måste finnas en strategi där människan är i fokus istället för ett datum när navelsträngen ska klippas av. Alliansen bedriver en modernare form av utrensning bland människor som inte längre, enligt deras politik, passar in i samhällsstrukturen. Ersättningen sänks till en nivå som ingen klara sig på mer än max i en månad. De som inte har några besparingar släpa efter relativt snart och blir tvungna att låna av vänner eller bekanta. Många har inte ens den möjligheten. - Fattigdomen är ett faktum.


DT - Politikerna om uppsägningarna av långtidssjukskrivna

DT - Cancersjuk tvingas till arbetsförmedlingen


Läs också.
M-politiker lämnar partiet i protest.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar