Kvar till nyår.

Välkommen till STRUTSNYTT.

Varför betala skatt och avgifter i ett land som saknar välfärd?

Kontakta STRUTSNYTT - strutsjagarn (at) live.se


Blogg listad på Bloggtoppen.se

lördag 30 oktober 2010

Arbetsförmedlare – Misshandlas allt oftare.

Risken att arbetsförmedlare utsätts för hot och misshandel har ökat dramatiskt enligt arbetsförmedlingens egen rapport. Lisbeth Andersson på arbetsförmedlingen i Skövde blev attackerar av en arbetssökande med knytnävarna. Hon fick bulor stora som tennisbollar och hela ansiktet blev blått. Polisen tillkallade och mannen greps, men senare på kvällen var han på fri fot igen. Påbudet blev 50 dagars samhällstjänst och 10 000 kr i skadestånd.

I mellerst Sverige berättare en annan förmedlare, specialiserad på arbetssökande med funktionshinder hur hon mordhotades av en arbetssökande.

- STPRESS -

Hon är specialiserad på arbetssökande med funktionshinder. I mars i år satt hon i kundtjänsten då hon såg en av »sina« sökande i kön. Han var irriterad och hon gick fram och erbjöd honom hjälp. De satte sig ned vid hennes arbetsplats.

− Helt plötsligt säger han att han kan komma tillbaka och döda tio personer på Arbetsförmedlingen och sedan sig själv. Och samtidigt pekar han med fingrarna riktade som en pistol mot huvudet, säger hon sakta.

Hon försökte först tala honom tillrätta och fick honom att vänta medan hon hämtade sin chef. Efter en stund lämnade mannen lokalen. Efter att han gått stängdes Arbetsförmedlingen och polisen larmades.

− När polisen kom, så kom chocken och jag var tvungen att sätta mig ned med huvudet mellan benen. Jag bara skakade.


Arbetsförmedlare misshandlas allt oftare


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar