Kvar till nyår.

Välkommen till STRUTSNYTT.

Varför betala skatt och avgifter i ett land som saknar välfärd?

Kontakta STRUTSNYTT - strutsjagarn (at) live.se


Blogg listad på Bloggtoppen.se

fredag 29 oktober 2010

Tabbe av hemtjänsten - 85-årig kvinna dog.


HÖRBY. En 85-årig kvinna dog i bostaden som troligtvis beror på att hon under 3 dagar var utan medicin. Orsaken kan vara en obetald räkning som i sin tur innebar att läkemedelsleveransen ej blev av. Hemtjänstpersonalen noterade att kvinnan saknade medicin men struntade i att meddela sjuksköterskan. Kvinna blev därför inte medicinerad under de tre efterföljande dagarna. På den fjärde dagen hittades hon död i bostaden. Händelsen är lex-maria anmäld.

- Skanskan -

Den 85-åriga kvinnan bodde i en lägenhet i Hörby kommun och hade hjälp av hemtjänsten bland annat med att ta sina läkemedel.

– Det var rätt mycket, bland annat hjärtmedicin, säger Löfberg.

Läkemedlen köptes förpackade i så kallade apodosrullar från Dosapoteket. 2 september upptäckte hemtjänsten att det inte fanns några läkemedel hos kvinnan. Men det meddelades inte till den ansvariga sjuksköterskan. De följande tre dagarna fick kvinnan därför ingen medicin.

SKANSKAN – Kvinna dog, tre dagar utan medicinering


1 kommentar:

  1. Om nu hemtjänsten glömde...konstigt i så fall..så jävla bra betalt dom har så borde dom hålla reda på en sån här sak. Gör hemtjänsten misstag..så DÖR folk....ett sånt ansvarsfullt jobb har de ju ordentligt betalt för...som läkare minst........!?

    SvaraRadera