Kvar till nyår.

Välkommen till STRUTSNYTT.

Varför betala skatt och avgifter i ett land som saknar välfärd?

Kontakta STRUTSNYTT - strutsjagarn (at) live.se


Blogg listad på Bloggtoppen.se

fredag 5 november 2010

Arbetskraftsinvandringen – Lönedumpning och missförhållanden.

ARBETSKRAFTSINVANDRING. Arbetskraften utifrån, så kallad arbetskraftsinvandring, kommer till Sverige i hopp om att jobba under bra förhållanden och hyfsade löner, men utsätts istället för slavliknande kontrakt. Arbetspass på mellan 12-14 timmar är inte ovanliga, lönerna ligger långt under nivån för vad kollektivavtalet hänvisar till, många blir också helt utan lön och återvänder hem tomhänta. - När arbetslösheten var som högst 2008, öppnade regeringen upp för arbetskraftsinvandring, vilket många kritiker hade svårt att förstå. Nu vet alla bättre, naturligtvis avsåg Reinfeldt och Borg - lönedumpning, men även att göra livet till ett h-e för dem som redan var arbetslösa.

Sverige arbetsmarknad är totalt sönderstressad och gynnar endast dem som är fullkomligt hänsynslösa i sin jakten på att lura den naiva arbetskraften. Kompetent svensk arbetskraft går till spillo och drivs istället in i långtidsarbetslöshet utan en chans att på eget bevåg ta sig in på arbetsmarknaden. I näste led utnyttjas den importerade arbetskraften av arbetsgivare vars enda syfte är att tjäna pengar på arbetstillstånd.

Priset för att få jobba i Sverige ligger i dag på ungefär 30 000 kr. Ett svenskt arbetstillstånd är ovärderligt i många avseenden: Man får legitimation och bankkonto, temporärt körkort, läsa SFI samt förstahandskontrakt på en lägenhet. Den som haft råd att köpa sig ett tillstånd har tre månader på sig att finna ett vitt jobb. Misslyckas man, är det ändå inget problem. Med ett utfärdat tillstånd går det bra att stanna i landet och jobba svart i två-års tid istället. Regeringen är fullkomligt inkompetent och för en politik som driver landet närmare stupet för var dag som går. - Kollapsen är oundviklig. DN – 30 000 kr för ett svenskt arbetstillstånd

De flesta som saknar arbete är fullt medvetna om hur få jobb det verkligen finns därute. Okvalificerade tjänster går i första hand till den importerade arbetskraften som utnyttjas, och de redan arbetslösa blir långtidsarbetslösa. De som är långtidsarbetslösa värderas lägre, och blir så att säga, på så sätt billigare att utnyttja. Självklart gäller det endast personer som inte har gått igenom isen ännu, det vill säga – fullständigt brutit ihop.

Endast i Sverige öppnade man upp för en kraftigt ökad arbetskraftsinvandring och hänvisade till att det främst handlade om kompetens som inte gick att hitta i Sverige. Trots massarbetslöshet menade regeringen att arbetskraft som restaurangpersonal, städare, it-folk, byggnadsarbetare med mera, saknades i landet , varpå det var nödvändigt att ta in arbetskraft utifrån.

SVT – slavliknade kontrakt för arbetskraftinvandare.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar