Kvar till nyår.

Välkommen till STRUTSNYTT.

Varför betala skatt och avgifter i ett land som saknar välfärd?

Kontakta STRUTSNYTT - strutsjagarn (at) live.se


Blogg listad på Bloggtoppen.se

måndag 8 november 2010

Nystartsjobb – Ett ekonomiskt paradis för skuldtyngda företag


FIASKO. Arbetslinjen och dess innebörd ger allt fler indikationer på att vara ett enda stort fiasko. Inte minst har kriminella och mindre nogräknade företag enorm glädje av att staten finansierar en betydande del av kalaset. Många sysselsatta idag går under nystartsjobb, där staten subventionerar en betydande del av lönen. Bidraget gör det möjligt för dem som varit arbetslösa länge att komma i arbete igen. Men som allt annat med moderaternas flopp-politik fungerar heller inte detta.

Arbetsförmedlingen i Farsta har beviljat flera nystartsjobb utan att grundligt kontrollera att företagen som villigt tar emot nystarts-slavarna inte har skatteskulder eller andra ekonomiska oegentligheter.

Företaget Mångkulturella Sociala Kooperativet låg efter med hyran man hade inga problem att få nystartsbidrag. Trots att företaget också hade dragit på sig stora skatteskulder fortsatte bidragen att strömma in på arbetsgivarens konto.

För Marianne blev nystartsjobbet ett rejält bakslag. Hon hade varit arbetslös länge och tog emot arbetsförmedlingens besked (om ett nytt jobb) med glädje.

--SVT--

Jag skulle få en bra lön, 24.000 kronor i månaden. Och då skulle jag vara gruppansvarig, säger Marianne Karmensjö.

Verksamheten växte snabbt och ett fyrtiotal långtidsarbetslösa fick jobb. Men det blev alltså inte som de tänkt.

-När det här precis blivit klart så hade vi någon fest här inne som hyrde lokalerna och då lagade vi middag. Men det var det enda vi lagade här, säger Marianne Karmensjö.

När arbetsgivaren drog på sig skulder och inte längre kunde betala hyran för lokalen, slutade de också betala ut löner till de anställda. -Det var jättemånga av de anställda som inte hade pengar. De grät, för de hade inte pengar till att åka till jobbet eller köpa spårvagnskort. De kunde inte betala hyran, utan fick ringa och begära uppskov, och det kan man inte göra hur länge som helst. En person blev vräkt, berättar Marianne Karmensjö.

Nystartsjobb – Ett ekonomiskt paradis för skuldtyngda företag



1 kommentar:

  1. Låter mer som ett miffo som hade en extremt dålig affärs ide!


    Men visst! den borgerliga politiker är inte vaker!

    SvaraRadera