Kvar till nyår.

Välkommen till STRUTSNYTT.

Varför betala skatt och avgifter i ett land som saknar välfärd?

Kontakta STRUTSNYTT - strutsjagarn (at) live.se


Blogg listad på Bloggtoppen.se

måndag 8 november 2010

Alliansen har ljugit för alla - Det kan ingen förneka.


ARBETSMARKNADEN. Sedan alliansen intog regeringsmakten 2006 har det skett stora negativa förändringar som kommer att få katastrofala följder i framtiden. Regeringen har hela tiden hävdat att arbetslinjen är enda alternativet för att bibehålla välfärden, stabiliteten, minska utanförskapet och arbetslösheten . Vad som har hänt är att Reinfeldt och Anders Borg har tömt hela socialförsäkringssystemet, sänkt a-kassa till en orimlig nivå och dumpat ersättningarna inom hela låglönebranschen.

Den sysselsatta delen av befolkningen blev överväldigade av alliansen inkomstskattesänkningar, Reinfeldt och Borg framstod som hjältar och de hade ju faktiskt lovat att sänka skatten för alla. Redan 2007 började problem. Arbetslinjen fick visserligen ut alla att söka jobb, men företagen i sin tur hade inte behov av alla dem som arbetsförmedlingen skickade. Många kan säkert intyga att jobben var alldeles få. Redan 2007 kunde arbetsgivare välja och vraka bland ett för stort urval av arbetssökande.


Att alliansen öppnade upp för arbetskraftsinvandring 2008 är inte konstigt på något vis. Det ingick så att säga i planeringen att få till stånd lönedumpning i branscher där låglöneyrken dominerar. Trots att det rådde massarbetslöshet med 9 procent (15 december 2008) beslutade regeringen att öppna upp för arbetskraftsinvandring, med förklaring att det rådde kompetensbrist i inom vissa yrkesgrupper. Yrken som enligt Reinfeldt skulle vara städare, restaurangpersonal, växtodlare osv. Detta har fått till följd att kompetent och bra arbetskraft flyr Sverige för andra länder, där jobben finns och de tas emot med öppna armar

Allt fler har kommit underfund med att regeringen har misslyckats med det mesta de lovade 2006. De nya reglerna för arbetskraftsinvandring skulle lösa arbetskraftsbristen inom vissa yrkesgruppen. Men grupperna som har ökat mest är just inom låglöneyrken som exempelvis städare och restaurangpersonal. Regeringen har ljugit för alla, det kan ingen förneka.

Regeringen missade målet med den nya lagen


Läs också.
Strutsnytt – Arbetskraftsinvandring – lönedumpning och missförhållanden


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar