Kvar till nyår.

Välkommen till STRUTSNYTT.

Varför betala skatt och avgifter i ett land som saknar välfärd?

Kontakta STRUTSNYTT - strutsjagarn (at) live.se


Blogg listad på Bloggtoppen.se

torsdag 23 december 2010

13-åring dog – F-kassan tvistar om dödsboet.


FÖRSÄKRINGSKASSAN. Den 13-åriga multihandikappade flickan dog efter en komplicerad operation. Nu kräver försäkringskassan dödsboet på sammanlagt 250 000 kronor. Hon låg sju veckor på sjukhus innan sin bortgång 2008. Dagen efter kontaktade mamman f-kassan och sade upp assistenterna. Tvisten handlar om att f-kassan enligt lagen inte ska betala mer än fyra veckor av uppsägningstiden. Men enligt avtalen står det klart och tydligt att det är två månader som gäller. Ändå vägra försäkringskassan att ge med sig. De fick även flera kopior av avtalen men hävdar i efterhand att de inte tänker betala mer än 4 veckors uppsägningstid.


13-åring dog – F-kassan tvistar om dödsboet.


6 kommentarer:

  1. Hur kan försäkringskassan ens tänka att föräldrarna ska planera för att avskeda assistenter. När de hoppas och tror att operationen ska ge barnet ett bättre liv.
    Man blir stum av myndighetens brist på medkänsla. Varför driva människor i en svår situation in i ett ännu större mörker????????

    SvaraRadera
  2. Människovärde räknas sedan Moderaternas intåg på arenatoppen i kronor och ören. Känslor och abstrakta begrepp som kan kopplas till ordet känslor kan inte mätas i pengar och är därmed heller inte värda några pengar. Och eftersom det inte är värt något i pengar så kan ingen göra anspråk på något annat ifrån ordet människovärde än att det visar att personen ifråga har läsförmåga. Och det är väldigt positivt att ha läsförmåga eftersom det innebär att man kan ta arbeten på arbetsmarknaden där det är en kvalifikation att kunna läsa.

    SvaraRadera
  3. @mats; Ja, du har verkligen huvudet nerkört djupt i sanden...

    SvaraRadera
  4. @mats
    Du är verkligen blind av förakt och patetisk. Bara så att du vet styrs försäkringskassan av sossar.

    SvaraRadera
  5. Anonym och Anonym:
    Styrs av sossar måhända, men direktiven utgår från Regering/Riksdag.
    Sen har sossarna precis samma tänk som moderater, liten skillnad där.

    SvaraRadera
  6. Fast nu har du ju fått flera viktiga fakta fel. För det första tvistar dom inte OM dödsboet utan MED. För det andra handlar inte tvisten om huruvida F-kassan ska betala med än fyra veckor av uppsägningetiden, utan att F-kassan (enligt lag) inte ska betala assistenter mer än fyra veckor vid sjukhusvistelser. Så anställningsavtalen hade inget med tvisten med dödsboet att göra, utan är en separat tvist som assisterna hade med F-kassan.

    SvaraRadera